Γνώμη επισκέπτη: Η απαγόρευση ατμίσματος στην Ταϊλάνδη πρέπει να αλλάξει!

  Η πρόσφατη ιστορία της ταϊβανέζικης ηθοποιού Charlene An που εκβιάστηκε για χρήματα και χαρακτηρίστηκε εγκληματίας επειδή κουβαλούσε ένα ατμοποιό είναι συγκλονιστική, αλλά δεν θα εκπλήξει χιλιάδες Ταϊλανδούς και τουρίστες που κλήθηκαν να δωροδοκήσουν και απειλήθηκαν με φυλακή, όλα αυτά επειδή φέρουν μια συσκευή που τους βοηθά να μειώσουν τις βλάβες που προκαλούνται από το κάπνισμα συμβατικών τσιγάρων.

Πολλές χώρες δίνουν τώρα προσοχή σε αυτό το ζήτημα, όχι μόνο για να αποτρέψουν τους πιθανούς επισκέπτες, αλλά και επειδή οι ατμιστές σε όλο τον κόσμο είναι σοκαρισμένοι από την απόφαση της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης να απαγορεύσει προϊόντα σε πείσμα των διεθνών προσεγγίσεων.

Γιατί να ποινικοποιηθούν οι πολίτες και οι επισκέπτες μας μόνο και μόνο επειδή η κυβέρνηση δεν έχει τη βούληση ή τη δύναμη να νομοθετήσει για αυτές τις συσκευές όπως έχουν κάνει εκατοντάδες χώρες σε όλο τον κόσμο;

Στην περίπτωση της Charlene An, αυτό το επεισόδιο έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει ζημιά εκατομμυρίων μπατ σε μια τουριστική βιομηχανία που προσπαθεί απεγνωσμένα να ανακάμψει από την πανδημία Covid-19. Θέλουμε πραγματικά το νέο τουριστικό σύνθημα της Ταϊλάνδης να είναι «Επισκεφτείτε την Ταϊλάνδη, εκβιαστείτε»;

Πολλοί Ταϊλανδοί αναφέρουν επίσης ότι πρέπει να πληρώσουν μικρά πρόστιμα κάτω από το τραπέζι στην αστυνομία σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα τον ατμό τους. Η έλλειψη νομοθεσίας ανοίγει ένα παράθυρο για κατάχρηση εξουσίας. Στην πραγματικότητα, η έλλειψη σαφήνειας σχετικά με τον νόμο τον αφήνει επίσης ανοιχτό σε κατάχρηση, καθώς το άτμισμα δεν είναι παράνομο – είναι η εισαγωγή ηλεκτρονικών τσιγάρων που παραμένει παράνομη.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το εμπόριο ηλεκτρονικών τσιγάρων να γίνεται παρανομία, επομένως δεν υπάρχουν πρότυπα για το τι μπορεί να πωληθεί και τι είναι επικίνδυνο, και το σημαντικότερο είναι ότι η κυβέρνηση χάνει την ικανότητα να εισπράττει φόρους επί των πωλήσεων.

Όχι μόνο κάνουμε τη χώρα λιγότερο ελκυστική για τους επισκέπτες και χάνουμε χρήματα από τον τουρισμό, αλλά παραβλέπεται επίσης η ευκαιρία να συλλέξουμε τα τόσο απαραίτητα φορολογικά έσοδα.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έχει δηλώσει με συνέπεια ότι θέλει να προωθήσει το έθνος, να βελτιώσει την οικονομία, να απαλλαγεί από τη διαφθορά και να φροντίσει τις ανάγκες του πληθυσμού, ωστόσο, η απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων έως ότου συμβούν τέτοιες αποκρουστικές πράξεις υπονομεύει την υπόσχεση της κυβέρνησης και ελπίδα του έθνους. Αυτή είναι η κοινωνία στην οποία θέλουμε να ζούμε; Είναι καιρός να βελτιωθεί ο νόμος με την τροποποίησή του.

Άσα Σαλιγκούπτα

ECST Ταϊλάνδη

Οι δηλώσεις, οι σκέψεις και οι απόψεις του οργανισμού ή των ατόμων που εμπλέκονται σε αυτήν την άποψη επισκεπτών είναι εξ ολοκλήρου δικές τους και ενδέχεται να μην αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του TPN media και του προσωπικού του.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/