Το επίπεδο σκόνης PM2.5 στην Πατάγια υπερβαίνει τα ασφαλή επίπεδα, συνιστάται η χρήση μάσκας

Πατάγια -

Το επίπεδο σκόνης PM2.5 στην Πατάγια είναι πάνω από το ασφαλές όριο των 50 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο σε αρκετές περιοχές για σχεδόν μια εβδομάδα, δήλωσε ο αντιδήμαρχος της Πατάγια, Manoch Nongyai.

Το επιβλαβές επίπεδο PM2.5 είχε εκτοξευθεί σε πάνω από 161 μικρογραμμάρια την περασμένη εβδομάδα, βάζοντας μια κουβέρτα αιθαλομίχλης πάνω από την πόλη και αποθαρρύνοντας τους κατοίκους και τους τουρίστες από το να διεξάγουν δραστηριότητες στην ύπαιθρο.

Από την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, ωστόσο, το επίπεδο σκόνης έχει πέσει κάτω από 100 στα περισσότερα μέρη, αλλά εξακολουθεί να υπερβαίνει το όριο και πρέπει να παρακολουθείται προσεκτικά, δήλωσε ο Manoch. Οι απογευματινές βροχές συνέβαλαν επίσης στη μείωση του επιπέδου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Δύο συσκευές παρακολούθησης της σκόνης έχουν εγκατασταθεί στο Central Pattaya και στο Jomtien για να παρακολουθούν τα επίπεδα σκόνης και να προειδοποιούν τους κατοίκους και τους τουρίστες να λαμβάνουν προφυλάξεις για την υγεία τους όταν η σκόνη φτάσει σε επιβλαβή επίπεδα

Ο αντιδήμαρχος συνέβαλε στην αιτία της αύξησης του επιπέδου PM2.5 στην παράνομη καύση αγροτικών απορριμμάτων και σκουπιδιών.

Η Μπανγκόκ και το προάστιο τηςs αντιμετωπίζουν επίσης την ίδια μοίρα.

Ο Manoch ζήτησε συνεργασία από τους αυτοκινητιστές για να μειωθεί η χρήση προσωπικών αυτοκινήτων και από τους τουρίστες και τους κατοίκους να φορούν μάσκες όταν βγαίνουν στο ύπαιθρο.

Προέτρεψε επίσης όσους είχαν συμπτώματα, όπως ερεθισμό των ματιών, της μύτης, του λαιμού και των πνευμόνων, βήχα και φτάρνισμα, να αναζητήσουν αμέσως γιατρό.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.