Πώς να αγοράσετε ένα ακίνητο στην Ταϊλάνδη;

 

  Ως ξένο ή εξωτερικό, η αγορά ακινήτου εντός της Ταϊλάνδης μπορεί να είναι μια τρομακτική εμπειρία. Μπορεί να αποχωριστείτε τη ζωή σας, τις οικονομίες σας ή μεγάλα ποσά προσωπικών χρημάτων.

Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας να διενεργείτε διεξοδικούς ελέγχους και τη δέουσα επιμέλεια σχετικά με οποιαδήποτε γη, συγκυριαρχία ή ακίνητο μέσω έμπειρων δικηγόρων, προκειμένου να διασφαλίσετε την επένδυση και τα συμφέροντά σας.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη, όπως η τοποθεσία, ο τύπος οικοδομής, ο τύπος, οι τίτλοι ιδιοκτησίας, οι προστασίες, η δέουσα επιμέλεια, οι σχετικοί νόμοι κ.λπ. να διαβάζουν και να μιλάνε ταϊλανδέζικα, και φυσικά, τους διαφορετικούς, και μερικές φορές εσφαλμένα αναφερόμενους κανόνες, νόμους και διαδικασίες.

Εδώ είναι ένας οδηγός για βοήθεια:

1. Νομικός Σχεδιασμός:

Αφού εξετάσετε τις επιλογές σας, όσον αφορά τη γη, την ιδιοκτησία, τις συγκυριαρχίες κ.λπ. Είναι σημαντικό να σχεδιάσετε νομικά τη μελλοντική πορεία με έναν έμπειρο και επαγγελματία Ταϊλανδό δικηγόρο ακινήτων. Ως ξένος υπήκοος θα υπάρχουν πολλές πτυχές του ταϊλανδικού δικαίου που δεν θα είστε εξοικειωμένοι, επομένως, είναι σημαντικό να προσλάβετε τις υπηρεσίες ενός δικηγόρου για να ελέγξετε οποιαδήποτε τεκμηρίωση πριν υπογραφεί οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένων συμφωνιών κράτησης και συμβάσεων

2. Αναζήτηση τίτλου και δέουσα επιμέλεια:

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που παραβλέπονται στη διαδικασία είναι να εξεταστεί διεξοδικά κάθε τίτλος ιδιοκτησίας που έχει καταγραφεί στο τοπικό γραφείο γης. Αυτό θα διασφαλίσει ότι είναι γνωστοί τυχόν περιορισμοί εγγεγραμμένων εισόδου που έχουν καταχωριστεί στον τίτλο ιδιοκτησίας, θα ενημερώσει το τηλέφωνο και θα διασφαλίσει ότι επαληθεύετε ότι ο πωλητής διαθέτει νόμιμο τίτλο ιδιοκτησίας πριν από τη σύναψη νομικών συμφωνιών. Η αναζήτηση τίτλου παρέχει ένα σαφές ιστορικό της ιδιοκτησίας του ακινήτου ή της γης και θα υποδεικνύει όλα τα συμφέροντα σε αυτό το ακίνητο, συμπεριλαμβανομένων των μισθώσεων, δανείων, υποθηκών κ.λπ. Οποιαδήποτε αναζήτηση τίτλου θα επαληθεύσει ότι διατηρεί τα δικαιώματα σχετικά με την πρόσβαση στο ακίνητο, όπως περιβαλλοντικά, χωροταξικά και οικοδομικά δικαιώματα, καθώς και οικιστικές ζώνες που ισχύουν για οποιαδήποτε περιοχή.

  Δέουσα επιμέλεια: Αυτή είναι η μέθοδος για τον καθορισμό της κατάστασης και του ιστορικού του ακινήτου ή της γης που σκοπεύετε να αγοράσετε. Η διαδικασία δέουσας επιμέλειας περιλαμβάνει τον έλεγχο της κατάστασης του τρέχοντος ιδιοκτήτη για να διασφαλιστεί ότι είναι σε καλή θέση και ότι μπορεί να πουλήσει το ακίνητο Ορισμένα μέρη μπορεί να επιθυμούν να διενεργείται μόνο επιτραπέζια δέουσα επιμέλεια όσον αφορά τον τίτλο, τον τίτλο και τους ιδιοκτήτες, ενώ άλλοι θα απαιτήσουν να διεξαχθεί μια πιο ολοκληρωμένη έκθεση δέουσας επιμέλειας και έρευνα. Και πάλι, όπως παραπάνω, έλεγχοι μπορούν να γίνουν τόσο στο Κτηματολογικό Γραφείο όσο και για οποιαδήποτε άδεια οικοδομής στο γραφείο του δημοτικού οργανισμού. Μπορούν να γίνουν περαιτέρω έλεγχοι στην περιφερειακή εφορία για τον καθορισμό των φορολογικών συντελεστών και για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν εκκρεμείς φόροι που σχετίζονται με το ακίνητο.

Η ενδελεχής δέουσα επιμέλεια θα επιτρέψει επίσης τον έλεγχο εάν το ακίνητο έχει εκκρεμή νομικά ζητήματα στο δικαστήριο ή όχι εναντίον του ιδιοκτήτη, του πωλητή ή του ίδιου του ακινήτου. Η ενδελεχής δέουσα επιμέλεια θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει μια πτωχευτική έρευνα του ιδιοκτήτη ή του πωλητή, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία περί πτώχευσης, ένα πτωχευμένο άτομο δεν μπορεί να προχωρήσει σε οποιαδήποτε αστική υπόθεση ή συναλλαγή εκτός εάν το δικαστήριο του το επιτρέψει. Είναι συχνά ζωτικής σημασίας να παρευρίσκεστε στον χώρο του ακινήτου σε μια προσωπική επίσκεψη για να ελέγξετε τη φυσική θέση του οικοπέδου, της συγκυριαρχίας ή του κτιρίου που εμπλέκεται και να πραγματοποιήσετε τυχόν σχετικές έρευνες ή έρευνες. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την επαλήθευση των σημείων GPS της γης και τον έλεγχο όλων των φυσικών δεικτών για να διαπιστωθεί ότι αυτό που αγοράζετε είναι πραγματικά παρόν.

Η πρόσβαση από και προς τα ακίνητα θα πρέπει να ελέγχεται μαζί με οποιεσδήποτε υπηρεσίες, όπως ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. Θα πρέπει επίσης να γίνονται έλεγχοι για να διαπιστωθεί εάν η περιοχή είναι επιρρεπής σε πλημμυρικά καιρικά φαινόμενα την περίοδο των βροχών ή όχι. Οι φυσικοί έλεγχοι οποιουδήποτε κτιρίου μπορούν να γίνουν με ή χωρίς επαγγελματική επιθεώρηση για να διασφαλιστεί ότι το κτίριο είναι σε καλή κατάσταση ή επισκευή και να διαπιστωθεί οποιαδήποτε βλάβη ή προβλήματα με αυτό. Εάν οποιαδήποτε γη ή ακίνητο συνδέεται με μια παραλία, τότε θα πρέπει να ακολουθήσουμε το νόμο και να δημιουργήσουμε τη γραμμή καρφίτσας από το θαλάσσιο τμήμα και να μετρήσουμε το παλιρροιακό ρεύμα και την απόσταση, από και προς το ακίνητο. Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους ελέγχους και τις υπηρεσίες που μπορούν να γίνουν, πολλοί άλλοι έλεγχοι είναι διαθέσιμοι.

3. Αναθεώρηση συμβάσεων

Συνιστάται ο δικηγόρος ιδιοκτησίας της Ταϊλάνδης να διενεργεί διεξοδικό και επιμελή έλεγχο οποιουδήποτε ακινήτου, σύμβασης κράτησης ή αγοράς εκ μέρους του αγοραστή για να διασφαλίσει ότι οι όροι είναι δίκαιοι και όχι μεροληπτικοί. Αυτό γίνεται για να προστατεύσετε τα συμφέροντά σας. Ο δικηγόρος θα μπορεί να προτείνει τυχόν τροποποιήσεις ή τροποποιήσεις που είναι επιζήμιες ή άδικες.

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για οποιοδήποτε οικοδομικό συμβόλαιο που μπορεί να εγκυμονεί ιδιαίτερα κινδύνους όταν συναλλάσσεστε στην ταϊλανδέζικη γλώσσα με εργολάβους οικοδομής. Μια ενδελεχής επανεξέταση μπορεί να καθορίσει τη διαδικασία για το πότε πρέπει να γίνουν οι πληρωμές για την κατασκευή σε διάφορα στάδια, όπως το πρώτο 25% θα καταβληθεί μόλις ασφαλιστούν τα θεμέλια, το επόμενο 25% όταν η στέγη είναι επάνω, κ.λπ. cetera. Ένας καλός δικηγόρος θα συστήσει επίσης ποινές και ρήτρες που πρέπει να συμπεριληφθούν και να επιβληθούν σε οποιονδήποτε κατασκευαστή ή εργολάβο για καθυστερημένη εξυπηρέτηση ή χρονοδιαγράμματα κατασκευής, αυτό διασφαλίζει ότι το κτίριο λειτουργεί στην ώρα του και όπου υστερεί ότι επιβάλλονται οι κυρώσεις

4. Καταθέσεις

Εάν είστε ικανοποιημένοι με όλες τις αναζητήσεις και τις συμβάσεις, θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε μια κατάθεση, επαληθεύοντας τη συμμετοχή σας στην κατασκευή ή το έργο ή την πώληση. Στη συνέχεια, ο πωλητής ουσιαστικά θα κάνει κράτηση ή θα συμφωνήσει για οποιοδήποτε ακίνητο και μπορούν να ξεκινήσουν τα επόμενα βήματα στη διαδικασία αγοράς. Στη συνέχεια, εάν ολοκληρώνετε οποιεσδήποτε συμβάσεις σχετικά με την κατασκευή της αγοράς σφραγίδας, είναι ζωτικής σημασίας, να έχουν συνταχθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές σας, να αγοράσετε έναν έμπειρο δικηγόρο για τη διασφάλιση της θέσης σας

5. Συμφωνίες

Μόλις όλα τα μέρη ικανοποιηθούν με τα συμβόλαια για την πώληση και την αγορά οποιασδήποτε συγκυριαρχίας, γης ή περιουσίας, τότε μπορούν να γίνουν ρυθμίσεις για την υπογραφή της σύμβασης και, όπου είναι απαραίτητο, μαρτυρία.

6. Κτηματολογικό γραφείο

Την ημέρα της μεταβίβασης της γης, του κτιρίου ή της συγκυριαρχίας από το ένα μέρος στο άλλο, τα κεφάλαια θα μεταφερθούν είτε μεταξύ των μερών είτε μεταξύ αντιπροσώπων ή δικηγόρων, επιτρέποντας στα εμπλεκόμενα μέρη να παραστούν και να βοηθήσουν Δικηγόρους είτε προσωπικά είτε όπου δεν έχουν πείρα. για λογαριασμό του πελάτη στο γραφείο Land, ώστε να μπορεί να γίνει μεταβίβαση του τίτλου μεταξύ των μερών. Είναι σημαντικό να είστε εξοικειωμένοι με τη διαδικασία ή να έχετε τη βοήθεια δικηγόρου στο γραφείο Land για να επιτρέψετε τυχόν απροσδόκητες απορίες ή επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν όταν ασχολείστε με το γραφείο ή τους υπαλλήλους του.

Σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη:

Οι αλλοδαποί υπήκοοι δεν μπορούν να κατέχουν γη εντός της Ταϊλάνδης, μπορούν, ωστόσο, να κατέχουν συγκυριαρχίες, με την επιφύλαξη κατανομής ξένων ποσοστώσεων. Οι αλλοδαποί υπήκοοι μπορούν να κατέχουν σπίτια ή κτίρια στο οικόπεδο με δικαίωμα επιφανειών που καταχωρούνται στον τίτλο ιδιοκτησίας. Εάν αγοράζετε γη, ίσως με τον Ταϊλανδό συνεργάτη σας, οι αξιωματικοί γης θα ρωτήσουν με τον σύντροφό σας από πού προήλθαν τα κεφάλαια και θα ζητήσουν από όλα τα μέρη να υπογράψουν ένα έγγραφο που να δηλώνει ότι τα οικονομικά που χρησιμοποιούνται για την εξασφάλιση της γης ή της ιδιοκτησίας είναι αυτά του Ταϊλάνδης υπήκοος και όχι υπήκοος του εξωτερικού.

Είναι σημαντικό να προστατεύσετε οποιαδήποτε αγορά ή επένδυση και να καταχωρίσετε δικαιώματα για τη χρήση της γης ή της ιδιοκτησίας για την προστασία των συμφερόντων σας. Αυτά μπορεί να είναι επικαρπία, μίσθωση, συμφωνία ή δικαίωμα επιφανείας. Για αυτά, έγγραφα και συμβόλαια μπορούν να συναφθούν μεταξύ δύο μερών με τη μορφή δανείων ή υποθηκών έναντι του τίτλου ιδιοκτησίας μαζί με μνημόνια συμφωνίας. Είναι επίσης σημαντικό να προστατεύσετε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά σας σε περίπτωση θανάτου ενός από τα εμπλεκόμενα μέρη. Ως εκ τούτου, συνιστούμε σε όλα τα μέρη να συντάξουν τις τελευταίες διαθήκες έτσι ώστε οποιαδήποτε ιδιοκτησία κτλ. να αφεθεί σαφώς στον σημαντικό άλλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν έχετε καταχωρίσει την επικαρπία υπέρ σας, η επικαρπία σβήνει μετά το θάνατο, ενώ μια σύμβαση μίσθωσης μπορεί να αφεθεί στους κληρονόμους με τελευταία διαθήκη. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να συντάσσονται προσεκτικά από έμπειρους δικηγόρους για την προστασία των συμφερόντων και της επένδυσής σας.

Συμπερασματικά, όταν αγοράζετε ακίνητα, γη, συγκυριαρχίες κ.λπ., ειδικά ως υπήκοος στο εξωτερικό, πρέπει να διενεργείτε διεξοδικά όλους τους πιθανούς ελέγχους σχετικά με οποιαδήποτε πιθανή αγορά ή κράτηση. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να προσελκύσετε τις υπηρεσίες έμπειρων δικηγόρων για να συμβουλεύσετε και να προστατέψετε τα συμφέροντά σας. Isaan δικηγόροι, Διεθνή γραφεία στην Ταϊλάνδη και στο Ηνωμένο Βασίλειο, και λειτουργούν από το 2006. Διαθέτουμε ένα αποκλειστικό τμήμα ακινήτων και εμπορίου με ειδικούς εσωτερικούς έμπειρους ταϊλανδούς και διεθνείς δικηγόρους. Η ομάδα μας είναι σε ετοιμότητα για να προστατεύσει τα συμφέροντά σας, να διερευνήσει και να βοηθήσει σε τομείς που σας απασχολούν, να σας συμβουλεύσει και να σας βοηθήσει στη διαδικασία και να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε έρευνα ή να συντάξει οποιαδήποτε τεκμηρίωση για λογαριασμό σας.

Όταν ξοδεύετε, ποιες δυνητικά μπορεί να είναι οι αποταμιεύσεις της ζωής σας, δεν θα ήταν φρόνιμο να προστατεύσετε τα συμφέροντά σας για ησυχία; Η ομάδα μας είναι εδώ για να σας βοηθήσει σε κάθε βήμα.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για επαγγελματική, βοήθεια και συμβουλές Info@Isaanlawyers.com www.isaanlawyers.com, Τηλέφωνο 0844715775 Εναλλακτικά, κάντε κράτηση για μια συμβουλή online στον παραπάνω ιστότοπό μας.

-=–=-=

Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/