Ο παγκόσμιος τουρισμός πρόκειται να ανακάμψει στα επίπεδα πριν από την Covid το 2023, λέει ο UNWTO

ΦΩΤΟ: Dailynews - เดลินิวส์ออนไลน์/ ภมร มานะพรชัย

Εθνική -

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού του ΟΗΕ (UNWTO) ανέφερε ισχυρότερη από την αναμενόμενη ανάκαμψη για την παγκόσμια τουριστική οικονομία και προέβλεψε ότι ο παγκόσμιος τουρισμός θα επανέλθει στα προ πανδημίας επίπεδα το 2023.

Περίπου 917 εκατομμύρια τουρίστες, ή διπλάσιος από το 2021, ταξίδεψαν διεθνώς, αλλά αυτό ήταν ακόμα το 63% του προ-πανδημικού επιπέδου το 2019, σύμφωνα με στοιχεία του UNWTO. Ωστόσο, οι παγκόσμιες διεθνείς αφίξεις τουριστών ήταν σε καλό δρόμο για να φτάσουν το 80-95% του προ-κοινοτικού επιπέδου το 2023, δήλωσε ο Zurab Pololikashvili, γενικός γραμματέας του UNWTO, επικαλούμενος κατασταλμένες απαιτήσεις για ταξίδια στην Ασία-Ειρηνικό, ειδικά από την Κίνα.

Η επαναλειτουργία της Κίνας θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη του τουρισμού στην Ασία, ενώ ένα ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ θα ωφελούσε πολλούς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, ειδικά στην Ευρώπη λόγω της σχετικής αδυναμίας του ευρώ σε σύγκριση με το δολάριο.

Η απουσία Κινέζων τουριστών λόγω της πολιτικής Zero-Covid είχε παρασύρει την παγκόσμια τουριστική αγορά και επηρέασε πολλές ασιατικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊλάνδης. Αλλά τώρα, με την πολιτική ουσιαστικά να έχει φύγει, οι αφίξεις Κινέζων τουριστών αναμενόταν να ανακουφίσουν την οικονομία στην Ασία, αλλά εξακολουθούν να εξαρτώνται από το κόστος των αεροπορικών ταξιδιών, τους κανονισμούς βίζας και τους περιορισμούς που σχετίζονται με τον Covid-19 σε ορισμένες χώρες όπως η Ινδία, η Ιαπωνία ή ο Νότος Κορέα.

Η Ευρώπη εξακολουθούσε να είναι ο πιο δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός στον κόσμο το περασμένο έτος, με 585 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών, σχεδόν το 80% του επιπέδου πριν από το ξέσπασμα.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.