Ρωσική οικογένεια φέρεται να εγκαταλείφθηκε από τουριστικό σκάφος στο Koh Sak, διασώθηκε από την τουριστική αστυνομία

Πατάγια, Ταϊλάνδη-

Μια εξαμελής οικογένεια από τη Ρωσία ανακουφίστηκε χθες το βράδυ λίγο έξω από την Πατάγια, αφού η τουριστική αστυνομία βοήθησε στη διάσωσή τους. Η οικογένεια φέρεται να είχε εγκαταλειφθεί από εταιρεία τουριστικών σκαφών.

Το περιστατικό συνέβη στο Koh Sak, ένα μικρό νησί σε σχήμα πέταλου, 600 μέτρα από το Koh Larn, δημοφιλές για κολύμπι και καταδύσεις και για να δεις αποτυπώματα χεριών διασημοτήτων που έχουν επισκεφτεί το μικροσκοπικό νησί, όπως ο Neil Armstrong, ο Δούκας του Εδιμβούργου, πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ και άλλα.

Το νησί είναι προσβάσιμο μόνο με ταχύπλοο και έχει μόνο λίγους μόνιμους Ταϊλανδούς κατοίκους, οι οποίοι υπηρετούν ως φροντιστές του νησιού. Δεν υπάρχει κατάλυμα στο Koh Sak και οι επισκέπτες πρέπει να φύγουν πριν νυχτώσει.

Σύμφωνα με τη ρωσική οικογένεια, της οποίας τα πλήρη ονόματα δεν δόθηκαν, νοίκιασαν ένα ταχύπλοο που προσδιοριζόταν μόνο από ένα σύμβολο pokemon, το Pikachu, για να επισκεφθούν το νησί από τις 11:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ. χθες, 15 Ιανουαρίου 2023.

Ωστόσο, ο χειριστής του ταχύπλοου δεν επέστρεψε στο συμφωνημένο σημείο συνάντησης στις 5 το απόγευμα και δεν απάντησε σε επανειλημμένες τηλεφωνικές κλήσεις, σύμφωνα με την οικογένεια. Το ηλιοβασίλεμα και το σκοτάδι κάλυψαν το σχεδόν ακατοίκητο νησί, τρομάζοντας την οικογένεια που έχει κολλήσει τώρα σε μια τοπική παραλία.

Ευτυχώς, ένας φροντιστής στο νησί εντόπισε την οικογένεια και κάλεσε την τουριστική αστυνομία. Αρχικά, ο επιστάτης τρόμαξε την οικογένεια καθώς δεν μιλούσε ούτε αγγλικά ή ρωσικά και η οικογένεια δεν μιλούσε ταϊλανδέζικα.

Γύρω στις 8:00 ο Pol.Lt.Col.Pichaya Kheawpluang, έφτασε στο νησί με σκάφος με τουριστική αστυνομία και ναυαγοσώστες και βοήθησε την ανακουφισμένη οικογένεια να επιστρέψει στην Πατάγια. Σύμφωνα με τον Pichaya, αυτό ήταν ένα περιστατικό που βλάπτει σοβαρά τον τουρισμό στην Πατάγια και οι αξιωματούχοι θα εντόπισαν τον χειριστή του ταχύπλοου σκάφους και θα τον κάλεσαν για πιθανές νομικές κατηγορίες σήμερα, 16 Ιανουαρίου 2023.

Ο Αντισυνταγματάρχης Pichaya πρόσθεσε ότι αυτό δεν ήταν ένα άνευ προηγουμένου περιστατικό, αλλά κανονικά συνέβη μόνο στο Koh Larn, αν και σπάνια, όπου υπάρχουν άλλα ταχύπλοα και διανυκτερεύσεις, γεγονός που δεν το έκανε τόσο κρίσιμο ζήτημα όσο στο Koh Sak.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/