Reader Talkback Ταϊλάνδη: Πρέπει να επιτρέπεται το κάπνισμα κάνναβης σε αδειοδοτημένα καταστήματα κάνναβης στην Πατάγια;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thansettakij

Ταϊλάνδη-

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία θέτουμε στους αναγνώστες μας μια επίκαιρη ερώτηση ειδήσεων και παίρνουμε τις γνώσεις και τις απόψεις τους. Στη συνέχεια, μοιραζόμαστε τα σχόλιά τους μια εβδομάδα αργότερα και επιλέγουμε μια ποικιλία από ποικίλες και ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

Αυτή την εβδομάδα, θέλουμε να ρωτήσουμε: 

Πρέπει να επιτρέπεται το κάπνισμα κάνναβης σε αδειοδοτημένα καταστήματα κάνναβης στην Πατάγια;

Κάποιο πλαίσιο γύρω από αυτό το ερώτημα:

Πρόσφατες οδηγίες από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης έχουν πλέον ουσιαστικά απαγορεύσει το κάπνισμα κάνναβης σε όλες τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων κάνναβης και των καφέ. Ενώ ορισμένα καταστήματα είναι επί του παρόντος δημιουργικά και έχουν δημιουργήσει ξεχωριστές αίθουσες καπνιστών που δεν βρίσκονται τεχνικά στον χώρο, ο οποίος είναι μια γκρίζα περιοχή αλλά τεχνικά επί του παρόντος νόμιμος, άλλοι χώροι που δεν έχουν χώρο διαμαρτυρήθηκαν για τους νέους κανόνες.

Σύμφωνα με ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, η απαγόρευση του καπνίσματος στα καταστήματα ενθαρρύνει μόνο τους πελάτες, ιδιαίτερα τους τουρίστες, να καπνίζουν δημόσια σε παραλίες, σε πάρκα, σε ξενοδοχεία που μπορεί να ενοχλούν άλλους θαμώνες και πολλά άλλα. Ισχυρίζονται ότι εάν επιτρέπεται το κάπνισμα σε αδειοδοτημένα καταστήματα κάνναβης που ελέγχουν αυστηρά τα αναγνωριστικά πελατών και επικεντρώνονται μόνο στην κάνναβη και όχι σε άλλα προϊόντα, τότε οι πελάτες δεν θα καπνίζουν σε άλλες περιοχές, ενοχλώντας όσους δεν καπνίζουν.

Η κάνναβη είναι ένα θέμα που απασχολεί την Ταϊλάνδη από τότε που αποποινικοποιήθηκε τον Ιούνιο, με ορισμένους πολιτικούς να θέλουν ακόμη και να απαγορεύσουν εντελώς το φυτό. Η Ταϊλάνδη απαγόρευσε το κάπνισμα στα καταστήματα για να μειώσει το κάπνισμα για αναψυχή, σύμφωνα με το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης, αλλά πολλοί ισχυρίζονται ότι αυτή η κίνηση θα έχει μπούμερανγκ καθώς οι άνθρωποι αναζητούν άλλα μέρη για να καπνίσουν.

Το TPN σημειώνει ότι το κάπνισμα στα καταστήματα επιτρέπεται εάν βρίσκεται υπό τη δικαιοδοσία και την εξουσία αδειούχου ιατρού, ιατρού ή παραδοσιακού ιατρού.

Ποια είναι η γνώμη σας;

Ανυπομονούμε να ακούσουμε από εσάς! Πείτε μας στα κανάλια μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα σχόλια παρακάτω ή αν προτιμάτε το σχόλιό σας να είναι ιδιωτικό, στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com. Θα δημοσιεύσουμε τα αποτελέσματα και θα επιλέξουμε μια ποικιλία διαφορετικών απαντήσεων στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπως πάντα!

Άρθρα αναφοράς:

Η αστυνομία της Πατάγια και το Τμήμα Δημόσιας Υγείας επιθεωρούν τα καταστήματα κάνναβης και προειδοποιούν για τους ισχύοντες κανόνες

Οι διαφωνίες σχετικά με τη νομοθεσία περί κάνναβης στην Ταϊλάνδη συνεχίζονται, καθώς οι ομάδες υπέρ και της αντιπολίτευσης συζητούν για τα «Smoking Rooms» και άλλα θέματα

Νέος κανονισμός ελέγχει τα άνθη κάνναβης στην Ταϊλάνδη

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/