Οι ιατρικές αρχές της Ταϊλάνδης επιθεωρούν καταστήματα μαριχουάνας στην οδό Khaosan στην Μπανγκόκ

Εθνική -

  Οι ιατρικές αρχές από το Τμήμα Παραδοσιακής Συμπληρωματικής Ιατρικής της Ταϊλάνδης επιθεώρησαν καταστήματα μαριχουάνας στην οδό Khaosan στην Μπανγκόκ με τη βοήθεια των αρχών επιβολής του νόμου της Ταϊλάνδης για να αναζητήσουν καταστήματα χωρίς άδεια και να διασφαλίσουν ότι όλα τα καταστήματα συμμορφώνονται με τους ισχύοντες κανόνες και κανονισμούς.

Η επιθεώρηση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 29 Νοεμβρίου, είχε ως στόχο τον έλεγχο των καταστημάτων κάνναβης που φύτρωσαν γρήγορα στην οδό Khaosan, έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Μπανγκόκ.

Ο Δρ. Thongchai Lertvilairattanapong, γενικός διευθυντής της Ταϊλανδικής Παραδοσιακής Συμπληρωματικής Ιατρικής και επικεφαλής της επιθεώρησης, είπε στα ταϊλανδικά μέσα ότι ανακάλυψε 4-5 καταστήματα κάνναβης με πινακίδες που έπειθαν τους ανθρώπους να καπνίσουν κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Κάθε κατάστημα που ελέγχεται είχε άδεια πώλησης κάνναβης, αλλά ένα είχε άδεια καταχωρισμένη στο Lopburi αντί για την Μπανγκόκ, κάτι που ήταν παράνομο, σύμφωνα με τον Δρ Thongchai.

Ορισμένα καταστήματα ανακαλύφθηκε επίσης ότι είχαν κατασκευάσει ένα ειδικό δωμάτιο καπνίσματος για το κάπνισμα κάνναβης, το οποίο ο Δρ Thongchai είπε ότι ήταν μια «γκρίζα περιοχή», καθώς η κάνναβη προοριζόταν μόνο για ιατρικούς σκοπούς. Παρόλα αυτά, ο γενικός διευθυντής παραδέχτηκε ότι οι αρχές επιβολής του νόμου δεν μπορούσαν να τιμωρήσουν τα καταστήματα με δωμάτια καπνιστών. Οι ισχύοντες κανόνες απαγορεύουν το κάπνισμα σε όλες τις επιχειρήσεις, αλλά οι έξυπνοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων έχουν πλέον κατασκευάσει ξεχωριστές αίθουσες καπνίσματος που δεν αποτελούν μέρος του καταστήματος, το οποίο περιλαμβάνει το τεράστιο συγκρότημα Plantopia.

Ο Δρ. Thongchai προειδοποίησε επίσης τα καταστήματα ότι το να κάθονται γιατροί, άτομα με ιατρικές άδειες ή ιατρικό προσωπικό σε κατάστημα καπνιστών με σκοπό να επιτρέπεται το κάπνισμα για ψυχαγωγικούς σκοπούς και να μην δίνουν συνταγές ή ιατρική υποστήριξη ήταν επίσης «παράβαση των κανόνων» και όχι πρόθεση εξαίρεσης. για να επιτρέπεται το κάπνισμα σε χώρους με ιατρικό προσωπικό.

Ο Δρ Thongchai παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι η πλήρης απαγόρευση του καπνίσματος της κάνναβης δεν αποτελεί επιλογή, αλλά θέλει να διασφαλίσει ότι χρησιμοποιείται μόνο για ιατρικούς λόγους.

Χθες, το Σύλλογος Κάνναβης για το Λαό προέτρεψε τους νομοθέτες να νομιμοποιήσουν την κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς, δηλώνοντας ότι η απαγόρευση των αιθουσών καπνίσματος και των καφενείων που καπνίζουν θα προκαλέσει μόνο το κάπνισμα των τουριστών στους δρόμους και στα ξενοδοχεία, ενοχλώντας άλλους.

Ο Δρ. Thongchai προειδοποίησε τους ιδιοκτήτες καταστημάτων ότι εάν προσπαθούσαν να παρακάμψουν τους κανόνες για την πώληση κάνναβης για αναψυχή, οι κανόνες θα ήταν ακόμη πιο αυστηροί. Ορισμένες προτάσεις για αυστηρότερους κανόνες που έγιναν από τον Δρ. Thongchai που σίγουρα δεν θα ήταν δημοφιλείς ήταν η παρακολούθηση όλων των πελατών που αγόραζαν κάνναβη, ώστε οι αρχές να μπορούν να αναθεωρήσουν τις ιατρικές τους συνταγές ή να απαιτήσουν την εθνική ταυτότητα της Ταϊλάνδης για την αγορά κάνναβης, κάτι που ουσιαστικά θα απέκλειε τους τουρίστες και θα ανάγκαζε τις πωλήσεις σε αλλοδαποί υπόγεια καθώς η κατοχή είναι νόμιμη και θα παραμείνει έτσι, σύμφωνα με τον Thongchai.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.