Ο ηγέτης του Χονγκ Κονγκ Τζον Λι βρέθηκε θετικός στον Covid-19 μετά τη σύνοδο κορυφής της APEC στην Μπανγκόκ

Κόσμος-

Ο ηγέτης και διευθύνων σύμβουλος του Χονγκ Κονγκ, Τζον Λι, 64 ετών, βρέθηκε θετικός στον Covid-19 κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ όπου επέστρεφε από τη σύνοδο κορυφής APEC στην Μπανγκόκ.

Ο Τζον Λι είχε άμεση αλληλεπίδραση με πολλούς παγκόσμιους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του καθίσματος δίπλα στον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπένγκ και της αλληλεπίδρασης με τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Prayut Chan-O-Cha.

Σύμφωνα με δήλωση της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, ο κ. Λι θα απομονωθεί και θα τεθεί σε καραντίνα σύμφωνα με την πολιτική της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ και θα εργάζεται από το σπίτι, παρακολουθώντας τηλεδιάσκεψη εάν χρειαστεί.

Το Χονγκ Κονγκ εξακολουθεί να έχει αρκετά αυστηρά πρωτόκολλα Covid, αν και όχι τόσο αυστηρά όσο η κοντινή ηπειρωτική Κίνα. Όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να κάνουν ένα τεστ PCR κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ και να ακολουθήσουν διάφορους κανονισμούς για αρκετές ημέρες προτού τους δοθεί πλήρης ελευθερία κινήσεων.

Ο κ. Λι είχε βγει αρνητικός στον Covid ενώ διενεργούσε καθημερινά ταχεία τεστ στην Μπανγκόκ στο συνέδριο APEC, ή στην Οικονομική Συνεργασία Ασίας Ειρηνικού, και φέρεται να ήταν ασυμπτωματικός.

Δεν έγιναν αμέσως δηλώσεις από τους περισσότερους παγκόσμιους ηγέτες σχετικά με τα αποτελέσματα των τεστ Covid ή εάν σκόπευαν να τεθούν σε καραντίνα ή να απομονωθούν μετά την ανακοίνωση από το Χονγκ Κονγκ. Πολλά βλέμματα στρέφονται ειδικά στον Xi Jinpeng, του οποίου οι αυστηροί περιορισμοί Covid και οι κανόνες απομόνωσης για τις επαφές εξακολουθούν να είναι οι πιο περιοριστικοί στον κόσμο.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Prayut Chan-O-Cha δήλωσε ότι βρέθηκε αρνητικός στον Covid, αλλά για λόγους προφύλαξης θα ξεκουραστεί στο σπίτι για μια μέρα

Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης των μέσων ενημέρωσης TPN από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον DC της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από οκτώ χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email στο Pattayanewseditor@gmail.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/