Ανακαλύφθηκε ασθένεια κίτρινης ζώνης σε κοραλλιογενείς υφάλους στα νησιά Sattahip και Samaesarn στο Chonburi

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Matichon Online

Τσονμπούρι -

Το Τμήμα Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων του Chonburi αύξησε τις περιπολίες του μετά την ανακάλυψη της ασθένειας Yellow-band στους κοραλλιογενείς υφάλους στα νησιά Sattahip και Samaesarn.

Η ασθένεια εντοπίστηκε στις 13 Οκτωβρίου από το Κέντρο Έρευνας Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων στον Ανατολικό Άνω Κόλπο της Ταϊλάνδης, σύμφωνα με τον Attaphon Charoenchansa, Γενικό Διευθυντή του Τμήματος Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Matichon Online

Η ασθένεια της κίτρινης ζώνης είναι μια ασθένεια των κοραλλιών που επιτίθεται και σκοτώνει αποικίες κοραλλιών, σύμφωνα με το Attaphon. Η αιτία της ασθένειας ποικίλλει από το ότι τα κοράλλια βρίσκονται υπό πίεση από τη ρύπανση, την υπεραλίευση και την κλιματική αλλαγή. Η ασθένεια μπορεί να εξαπλωθεί από το ένα κοράλλι στο άλλο.

Ως πρωταρχική λύση, το Τμήμα Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων ένωσε τα χέρια με το Ναυτικό Τμήμα 1 και άλλους σχετικούς φορείς για να διαχωρίσουν τα μολυσμένα κοράλλια από τα καλά για να αποτρέψουν την εξάπλωση.

Ο Attaphon είπε ότι το τμήμα εξακολουθεί να μην έχει καταφέρει να εντοπίσει την ακριβή αιτία της νόσου. Ως εκ τούτου, προέτρεψε τους κατοίκους του Sattahip, τους τουρίστες ή τους δύτες που πέφτουν πάνω σε μολυσμένα κοράλλια να καλέσουν το 1362. Η γραμμή είναι επανδρωμένη 24 ώρες.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.