Το Soi Dog Foundation προσφέρει πάνω από 210 τόνους τροφής σε ζώα σε επαρχίες που επλήγησαν από τις πλημμύρες στην Ταϊλάνδη

Ταϊλάνδη-

Το Soi Dog Foundation παρείχε αυτόν τον μήνα πάνω από 210 τόνους τροφής σε περισσότερα από 26,000 ζώα που εκτοπίστηκαν από τις σοβαρές πλημμύρες στις επαρχίες Sing Buri, Ayutthaya, Nonthaburi, Ubon Ratchathani, Sukhothai και Ang Thong. 

Χάρη σε μια γενναιόδωρη ανταπόκριση στην επείγουσα έκκλησή τους, το ίδρυμα μπόρεσε να παραδώσει συνολικά 7,750 σακούλες τροφή για σκύλους και 2,785 σακούλες τροφή για γάτες στις έξι επαρχίες που έχουν πληγεί μέχρι στιγμής, και παραδίδουν περισσότερες καθημερινά. 

Ενώ οι ντόπιοι σε ορισμένες περιοχές μπόρεσαν να συλλέξουν την τροφή για τα ζώα τους από τον τοπικό διοικητικό οργανισμό υποπεριοχής τους (AorBorTor), το ίδρυμα και το AorBorTor έπρεπε να παραδώσουν τροφή σε άλλους με βάρκα, συμπεριλαμβανομένων των λανθάνοντων ζώων. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Soi Dog καλείται να βοηθήσει ζώα που εκτοπίστηκαν από τις πλημμύρες. Το ίδρυμα βοήθησε επίσης στην Ayutthaya και στο Sing Buri πέρυσι, στο Nakhon Si Thammarat το 2020, στο Ubon Ratchathani το 2019 και στην Μπανγκόκ μεταξύ 2011 και 2012. Ωστόσο, οι φετινές πλημμύρες είναι από τις πιο σοβαρές που έχει βιώσει το ίδρυμα.  

 «Δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο», είπε ο διευθυντής κοινοτικών σχέσεων της Soi Dog, Sakdapol Thongjan. «Ολόκληρα σπίτια πλημμύρισαν μέχρι την οροφή και τα ζώα κολυμπούσαν μέσα στο νερό, προσπαθώντας απεγνωσμένα να φτάσουν ψηλότερα. Έπρεπε να κωπηλατήσουμε με βάρκες για να φτάσουμε σε μερικά σκυλιά που ήταν εντελώς εγκλωβισμένα σε μια γέφυρα. Ήταν σπαρακτικό. Ήταν εκατοντάδες από αυτούς». 

Δεν είναι μόνο τα αδέσποτα ζώα που έχουν πληγεί, αλλά έχουν και κατοικίδια. Ένας ντόπιος στο Pak Khware, στο Sukhothai, μετέδωσε στο προσωπικό της Soi Dog πώς, όταν ένα κοντινό φράγμα κατέρρευσε τις πρώτες πρωινές ώρες, το σπίτι του πλημμύρισε μέσα σε λίγα λεπτά και ο σκύλος του παρασύρθηκε στα γρήγορα κινούμενα νερά. Ευτυχώς, ο σκύλος κατάφερε να βρει καταφύγιο σε ένα δέντρο και βρέθηκε ξανά με τον ιδιοκτήτη του την επόμενη μέρα. 

Μια γυναίκα που ζούσε στο Inburi, στο Singburi, εν τω μεταξύ, είπε στο προσωπικό ότι είχε πάρει επειγόντως ένα κουτάβι που δεν είχε πού αλλού να πάει αφού το σπίτι του ιδιοκτήτη του καταστράφηκε από την άνοδο των νερών. Οι πλημμύρες είναι πολύ χειρότερες από τα προηγούμενα χρόνια, είπε. 

«Τουλάχιστον, είμαστε ασφαλείς. Κανείς δεν λείπει και μπορούμε να συνεχίσουμε να φροντίζουμε τα σκυλιά μας», πρόσθεσε. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν στην παροχή τροφής για τα σκυλιά και τις γάτες εδώ. Σημαίνει πολλά για εμάς».

Το Soi Dog δεν λαμβάνει καμία κρατική χρηματοδότηση και βασίζεται εξ ολοκλήρου σε δωρεές από υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο. Χωρίς τη γενναιοδωρία τους, αυτές οι προσπάθειες έκτακτης ανάγκης δεν θα ήταν δυνατές. 

«Οποιαδήποτε υποστήριξη, είτε από άτομα είτε από οργανισμούς, εκτιμάται ιδιαίτερα. Αυτά τα ζώα είναι μέρος των κοινοτήτων μας και μας χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ», δήλωσε η Sakdapol. 

Για να κάνετε δωρεά στην επείγουσα έκκληση του Soi Dog, επισκεφθείτε https://support.soidog.org/content/desperate-animals-need-you. Για να αναφέρετε έναν εκτοπισμένο σκύλο ή γάτα που χρειάζεται τροφή, καλέστε στο 076-681029 (Δευτέρα-Παρασκευή, 08:00-17:00) ή email ble@soidog.org 

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/