Ο Ταϊλανδός βασιλικός «K 100 εκατομμύρια» συνελήφθη την Κυριακή αφού συνελήφθη να επιτίθεται στον πρώην πολιτικό Thanathorn στην Έκθεση Βιβλίου της Μπανγκόκ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ματιχών

Μπανγκόκ -

Ένας Ταϊλανδός βασιλικός Kanetpitnuthep Chakraphobmahadecha, κοινώς γνωστός ως "K 100 εκατομμύρια", συνελήφθη την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου, επειδή επιτέθηκε στον πρώην ηγέτη του Future Forward Party Thanathorn Juangruangkit στην Εθνική Έκθεση Βιβλίου στο Queen Sirikit National Convention Center.

Πλάνα που τραβήχτηκαν από συμμετέχοντες στην εκδήλωση έπιασαν τη στιγμή που ο Kanetpitnuthep πλησίαζε επιθετικά τον Thanathorn πριν τον γρονθοκοπήσει στο πρόσωπο και επιχειρήσει να τον στραγγαλίσει ενώ έδινε αυτόγραφα σε ένα περίπτερο του Progressive Movement χθες το απόγευμα.

Ο Kanetpitnuthep φώναζε επίσης "Έχω μια βόμβα", αναγκάζοντας πολλούς θαμώνες να τρέξουν για να σώσουν τη ζωή τους και προκαλώντας χάος στην εκδήλωση. Ωστόσο, δεν βρέθηκε βόμβα όταν συνελήφθη και έψαξε η ασφάλεια.

Αργότερα, ο Kanetpitnuthep οδηγήθηκε για νομική διαδικασία στο Αστυνομικό Τμήμα Lumpini αρχικά για την κατηγορία της ψευδούς δήλωσης που προκάλεσε πανικό στο κοινό σύμφωνα με το άρθρο 384. Θα τιμωρηθεί με φυλάκιση μέχρι ένα μήνα ή πρόστιμο έως δέκα χιλιάδες μπατ ή και τα δύο. Θα αντιμετώπιζε επίσης άλλες κατηγορίες καθώς ο Thanathorn ετοιμαζόταν να καταθέσει περισσότερες κατηγορίες εναντίον του.

Κατά τη διάρκεια της αναγνώρισης, ο δράστης είπε στην αστυνομία ότι πλησίασε τον Thanathorn μόνο για να τον επιπλήξει και δεν του επιτέθηκε σωματικά ούτε τον άγγιξε με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά δέχθηκε επίθεση από τους φρουρούς του Thanathon.

Από τις 8:45 μ.μ. χθες, ο Kanetpitnuthep συνοδευόταν από την αστυνομία για ψυχική θεραπεία σε νοσοκομείο λόγω της ψυχολογικής του κατάστασης.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.