Κάτοικος Ταϊλάνδης-Σουηδός αποκαλύπτει την ιστορία της ληστείας σε γειτονιά που στοχεύουν κλέφτες στο Banglamung, προτρέπει την αστυνομία να ερευνήσει σοβαρά

Banglamung,

Μια Ταϊλανδο-Σουηδή, 27 ετών, αποκάλυψε το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, ότι το σπίτι της στο Soi Map Song, Nong Yai Moo 11 στην υποσυνοικία Nong Prue, στην περιοχή Banglamung, ληστεύτηκε με συνολική απώλεια σχεδόν 500,000 μπατ ενώ πολλοί από τους γείτονές της λήστεψαν επίσης τα τελευταία δύο χρόνια.

Αυτό ακολουθεί τις καταγγελίες από περισσότερους από 10 χωρικούς που είπαν σε τοπικούς δημοσιογράφους ότι υπήρχαν κλέφτες στα χωριά που έκλεβαν συχνά ορισμένα από τα υπάρχοντά τους των κατοίκων τους, προκαλώντας φόβο στους ντόπιους χωρικούς. Ζήτησαν λοιπόν από την αστυνομία να βοηθήσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών για νομική δίωξη.

Ένα από τα θύματα, η Marisa Haapalainen, είπε στους δημοσιογράφους ότι το σπίτι της λήστεψαν στις 5 Φεβρουαρίου 2021, ενώ κανείς δεν ήταν σπίτι. Κλάπηκαν διάφορα εργαλεία, ηλεκτρικές συσκευές, δύο τηλεοράσεις και μια δεξαμενή υγραερίου καθώς και κάποια μετρητά, ρούχα και παπούτσια. Η συνολική αξία των κλεμμένων αντικειμένων ήταν σχεδόν 500,000 μπατ, σύμφωνα με τη δήλωσή της.

Το 27χρονο θύμα προέτρεψε επίσης τους αξιωματούχους να διεξαγάγουν σοβαρή έρευνα καθώς μετά από ένα χρόνο δεν είχε γίνει καμία σύλληψη.

«Ακόμα ζω με φόβο στις μέρες μας και ανησυχώ όλη την ώρα παρόλο που είμαι μέσα στο σπίτι. Ξυπνάω αμέσως με έναν ήχο βημάτων ή σκασίματος. Εύχομαι να μην έχω πίσω τα κλεμμένα πράγματα, αλλά ήθελα απλώς να νιώσω ασφαλής ξανά», είπε η Marisa στους δημοσιογράφους.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.