Υπήκοοι Ταϊλάνδης και Μαλαισίας, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών αξιωματούχων, συνελήφθησαν για εμπλοκή τους σε εμπορία ανθρώπων στο Ντουμπάι

Εθνική -

Μια ομάδα έξι υπηκόων της Ταϊλάνδης και της Μαλαισίας συνελήφθησαν στην Μπανγκόκ επειδή φέρεται να εμπλέκονται σε εμπορία ανθρώπων θυμάτων της Ταϊλάνδης στο Ντουμπάι, αποκάλυψε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου ο στρατηγός της αστυνομίας Surachat "Big Joke" Hakparn, Αναπληρωτής Επίτροπος της Εθνικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης.

Διεξήχθη αστυνομική έρευνα μετά την ειδοποίηση αξιωματούχων για την εμπορία ανθρώπων στην οποία φέρεται να εμπλέκονται κυβερνητικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών και αξιωματούχων του Υπουργείου Εργασίας.

Τελικά οδήγησε στη σύλληψη μιας Ταϊλανδής αξιωματούχου "Miss A", της οποίας το πραγματικό όνομα αποκρύφθηκε από την αστυνομία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες βοήθησε τα θύματα να ξεφύγουν από τους ελέγχους της αρχής στο σημείο ελέγχου εργασίας Suvarnabhumi.

Η πρώτη σύλληψη οδήγησε επίσης σε περισσότερα στοιχεία ταυτοποίησης και έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τέσσερις επιπλέον υπόπτους.

Δύο ύποπτοι ταυτοποιήθηκαν ως οι Phatrin Duanghiran και Sarinya Khamsuk, οι οποίοι φέρεται να ενεργούσαν ως έμποροι για να εξαπατήσουν τα θύματα στη δουλειά.

Είχαν ήδη συλληφθεί και διώκονται από την αστυνομία. Οι άλλοι δύο ύποπτοι είναι ένας υπήκοος Ταϊλάνδης, ο Saengdao Sangchawee, και ένας Μαλαισιανός υπήκοος, ο Ho Jun Hao, οι οποίοι φέρεται να ενεργούσαν ως πράκτορες εργασίας στο Ντουμπάι και εξακολουθούσαν να βρίσκονται σε φυγή.

Ο στρατηγός Surachat αποκάλυψε ότι η Miss A ήταν υπεύθυνη για τον συντονισμό και τη διευκόλυνση των θυμάτων να περάσουν από το σημείο ελέγχου εργασίας και θα κέρδιζε 4,000 μπατ ανά θύμα.

Τα χρήματα θα μοιραστούν με έναν εκπρόσωπο από το εργατικό σημείο ελέγχου, ο οποίος αργότερα αναγνωρίστηκε ως ο Σαμφάν Νιμανόνγκ – πρώην αξιωματικός του εργατικού σταθμού ελέγχου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ο κύριος συντονιστής για τη σύνταξη και την αποστολή λίστας θυμάτων που θα ταξίδευαν στη χώρα προορισμού και θα λάμβαναν χρήματα από τον πράκτορα εμπορίας ανθρώπων.

Στη συνέχεια, η αστυνομία ζήτησε να εκδοθεί ένταλμα έρευνας στο σπίτι του. Ωστόσο, ο Σαμφάν αυτοκτόνησε για να ξεφύγει από την αστυνομική δίωξη στις 11 Οκτωβρίου.

Οι χρηματικές συναλλαγές του Samphan αποκάλυψαν επίσης πέντε ακόμη αξιωματούχους που εμπλέκονται στη διακίνηση ανθρώπων, δηλαδή τους Watchara Isarangkun Na Ayudhya, Piyawan Kosolboon, Suchitta Umalee, Thanyat Wangpanich και Krithiran Nithithanyarat. Όλοι τους κατηγορούνται αρχικά για ανάρμοστη συμπεριφορά και/ή αποχή από την εκτέλεση καθηκόντων και αποδοχή δωροδοκίας ή/και ωφελημάτων από άλλους.

Ευγενική προσφορά φωτογραφίας: Matichon

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.