Αντίο Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης και Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19, μια εποχή φτάνει στο τέλος της στην Ταϊλάνδη

Ταϊλάνδη-

Μετά από δυόμισι χρόνια, μια εποχή που για πολλούς ανθρώπους ήταν βαθιά δυσάρεστη και η αλλαγή της ζωής θα φτάσει στο τέλος της στην Ταϊλάνδη.

Μετά από σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου, το έκτακτο διάταγμα που ισχύει για τον έλεγχο του Covid-19, το οποίο τέθηκε σε ισχύ τον Μάρτιο του 2020, θα καταργηθεί. Επιπλέον, το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 ή CCSA που χειριζόταν τους κανόνες και τους κανονισμούς κατά την εποχή του Covid και συγκέντρωσε όλη τη διαχείριση θα διαλυθεί.

Σχεδόν όλα τα εναπομείναντα μέτρα Covid, όπως οι τυχαίοι έλεγχοι για να διαπιστωθεί εάν κάποιος έχει εμβολιαστεί ή έχει Covid κατά την είσοδό του στην Ταϊλάνδη, καταργούνται. Ναι, εξακολουθούν να συνιστώνται μάσκες και ορισμένοι χώροι και υπηρεσίες που βασίζονται στην επιχείρηση μπορεί να εξακολουθούν να τις απαιτούν, αλλά η εντολή έχει καταργηθεί εδώ και μήνες και είναι κυρίως προσωπική απόφαση τώρα εάν κάποιος επιθυμεί να φορέσει μάσκα.

Τα καθήκοντα της CCSA θα μεταφερθούν στο Υπουργείο Δημόσιας Υγείας, το οποίο έχει επίσης υποβαθμίσει τον Covid-19 σε μια ασθένεια που παρακολουθείται, παρόμοια με πολλές ασθένειες και ασθένειες που εμφανίζονται τακτικά στην Ταϊλάνδη. Ενδεικτικά της αλλαγής των καιρών, ακόμη και ορισμένα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης σταμάτησαν να δημοσιεύουν καθημερινά στατιστικά στοιχεία για τον Covid-19, τα αγγλόφωνα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου και εμάς, στην Ταϊλάνδη σταμάτησαν κυρίως πριν από μήνες μετά από συνεχιζόμενα αρνητικά σχόλια από τους αναγνώστες.

Ο Covid δεν έχει τελειώσει φυσικά, στην πραγματικότητα τα κρούσματα αυξάνονται σε ορισμένα μέρη του κόσμου και εξακολουθεί να αποτελεί πραγματική απειλή, ειδικά για όσους είναι ευάλωτοι ή ηλικιωμένοι, αλλά η Ταϊλάνδη έχει ξεκάθαρα πάρει την απόφαση να προχωρήσει και να ασχοληθεί πλήρως με τον κατεστραμμένο τουρισμό ειδικότερα στον κλάδο, κατανοώντας ότι ο Covid πιθανότατα θα είναι πάντα μαζί μας. Μια γρήγορη ματιά στο Twitter δείχνει ότι δεν συμφωνούν όλοι με τις αποφάσεις για χαμηλότερες προφυλάξεις, ωστόσο, κάτι που πρέπει να γίνει κατανοητό.

Τα τελευταία πάνω από δύο χρόνια ήταν για πολλούς μια άθλια περίοδος. Ειδικότερα, η Πατάγια και το Πουκέτ είδαν σχεδόν όλη την οικονομία τους σε παύση για μεγάλο μέρος της πανδημίας, καθώς εξαρτάται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον τουρισμό. Σειρές χιλιάδων ανθρώπων σε φιλανθρωπικές σειρές για φαγητό κατά τη διάρκεια του κλεισίματος σχεδόν κάθε επιχείρησης, εκτός από τα βασικά παντοπωλεία και τις αγορές πέρυσι, θα στοιχειώσουν τις αναμνήσεις πολλών ανθρώπων για το επόμενο διάστημα.

Τούτου λεχθέντος, θέλαμε επίσης να πούμε ότι η CCSA ειδικότερα, ειδικά ο Δρ. Taweesin Visanuyothin και ο Natapanu Bangkok (στο Twitter) κράτησαν το κοινό ενήμερο και ενήμερο καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας και γνώριζαν επίσης έντονα τον αντίκτυπο που είχαν οι αποφάσεις τους, με Ο Δρ. Taweesin σε πολλές περιπτώσεις έδειξε αληθινά συναισθήματα και ενσυναίσθηση στην κάμερα σε εκείνους των οποίων οι επιχειρήσεις και τα μέσα διαβίωσης έκλεισαν λόγω περιορισμών και εντολών για τον Covid. Πολλοί τους ευχαρίστησαν για τη σκληρή δουλειά τους σε μια κυρίως άχαρη δουλειά, και το ίδιο κάνουμε κι εμείς.

Θα υπάρξουν περισσότερες προκλήσεις και περισσότερα εμπόδια στο μέλλον, αλλά προς το παρόν ας αποχαιρετήσουμε την εποχή των έκτακτων διατάξεων και ας δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον. Το έκτακτο διάταγμα ήταν διαρκώς ένα πόλωση, με τους επικριτές να λένε ότι χρησιμοποιήθηκε για να φιμώσει τις διαδηλώσεις και τους αντικυβερνητικούς ακτιβιστές. Η κυβέρνηση, ωστόσο, διατήρησε αυστηρά την άποψή της ότι χρειαζόταν μόνο για τον έλεγχο της πανδημίας του Covid-19. Ανεξάρτητα από την προσωπική άποψη του καθενός για το διάταγμα, τελικά ολοκληρώνεται απόψε.

Εδώ είναι το μέλλον, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να φέρει.

Adam Judd, TPN

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/