Το Υπουργείο Τουρισμού της Ταϊλάνδης και η Krungthai Bank υπογράφουν μνημόνιο συμφωνίας για την είσπραξη εισιτηρίων από ξένους τουρίστες

Εθνική -

Το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού και η Krungthai Bank (KTB) υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, για την είσπραξη των τελών εσωτερικού τουρισμού ξένων τουριστών.

Το Μνημόνιο Συνεννόησης στοχεύει να διευκολύνει τους αλλοδαπούς όταν πληρώνουν τέλη εισόδου μόλις φτάσουν στην Ταϊλάνδη με την τραπεζική υπηρεσία από την Krungthai Bank και να διασφαλίσει ότι τα τέλη θα ληφθούν δεόντως υπόψη για ευεργετική χρήση, συμπεριλαμβανομένης της ταξιδιωτικής ασφάλισης για τους αλλοδαπούς.

Η συλλογή θα εφαρμοστεί σε τουρίστες που ταξιδεύουν αεροπορικώς, χερσαία, θαλάσσια και σιδηροδρομικά κανάλια μέσω ιστοσελίδων και εφαρμογής mobile banking, περίπτερου και αεροπορικών εισιτηρίων, σύμφωνα με το υπουργείο.

Κάποια από τα στοιχεία της είσπραξης των τελών θα αναλυθούν επίσης για τη χάραξη σχεδίων και πολιτικών για την κάλυψη των απαιτήσεων των τουριστών και την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας στο επόμενο βήμα, ανέφερε το υπουργείο.

Ο υπουργός Τουρισμού Phiphat Ratchakitprakarn πρόσθεσε ότι το ποσό του τέλους συλλογής εξακολουθεί να εξετάζεται, αλλά αρχικά οι τιμές υπολογίζονται σε 100-200 μπατ για χερσαία είσοδο και περίπου 300 μπατ για αεροπορικά ταξίδια.

Το υπουργικό συμβούλιο ενδέχεται να εξετάσει την πρόταση του υπουργείου για είσπραξη των τελών εισόδου τον Οκτώβριο. Εάν εγκριθεί επίσημα, αναμένεται να εφαρμοστεί στις αρχές του επόμενου έτους. Η πρόταση έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση, κυρίως αρνητική, από τους αναγνώστες του The Pattaya News.

Φωτογραφία: Ταϊλανδικό Πρακτορείο Ειδήσεων

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.