Η Thai Royal Gazette ανακοινώνει τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων για γυναίκες 12-20 εβδομάδων έγκυος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachathai

Εθνική -

Η Βασιλική Εφημερίδα ανακοίνωσε την κοινοποίηση από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας για τις οδηγίες υγειονομικής εξέτασης και διαβούλευσης σχετικά με τις εναλλακτικές αμβλώσεις σύμφωνα με το Άρθρο 305 του Ποινικού Κώδικα BE 2522, αποκάλυψε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Traisulee Traisornkul την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση δίνει έμφαση στις γυναίκες που είναι άνω των 12 εβδομάδων αλλά κάτω των 20 εβδομάδων έγκυες επιτρέπεται να ζητήσουν νόμιμη άμβλωση χωρίς να αντιμετωπίσουν ποινικό αδίκημα. Όμως, η διαβούλευση πρέπει να γίνεται από ιατρούς που τηρούν τους κανόνες και τις διαδικασίες που ορίζει ο Υπουργός Δημόσιας Υγείας.

Η προκήρυξη θα τεθεί σε ισχύ μετά από 30 ημέρες από την ημερομηνία δημοσίευσής της ή περί τα τέλη Οκτωβρίου.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι η διαδικασία διαβούλευσης θα γίνει δίκαια στις εγκύους χωρίς κριτική, κρίση ή βία. Ήταν όλα στην επιλογή και την προθυμία ενός ατόμου να παρέχει εθελοντικές υπηρεσίες αμβλώσεων και να μειώσει τα κίνητρα των γυναικών να κάνουν παράνομες και ανθυγιεινές αμβλώσεις.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.