Ο πρώην διαγωνιζόμενος στα καλλιστεία της Μιανμάρ παραμένει υπό κράτηση στο αεροδρόμιο της Ταϊλάνδης, αλλά δεν θα επιστραφεί στη Μιανμάρ σύμφωνα με τις αρχές

Μπανγκόκ -

Ο πρώην διαγωνιζόμενος ομορφιάς της Μιανμάρ Han Ley συνελήφθη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Suvarnabhumi την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου, μετά την επιστροφή από το Βιετνάμ γύρω στις 2:30 π.μ.

Σύμφωνα με δήλωσή της στο BBC Μιανμάρ, κρατήθηκε στο σαλόνι του αεροδρομίου αφού έλαβε το διαβατήριό της από έναν αξιωματικό μετανάστευσης που της είπε ότι είχε διαπράξει έγκλημα στη Μιανμάρ και αναζητούνταν από την Ιντερπόλ.

Η Han Ley είναι ένα μοντέλο που στο παρελθόν κέρδισε τη διεθνή αναγνώριση για την ομιλία της ενάντια στο στρατιωτικό πραξικόπημα της Μιανμάρ κατά της χούντας κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού ομορφιάς Miss Grand πέρυσι. Κατέφυγε στην Ταϊλάνδη για περίπου ένα χρόνο αφού μίλησε ανοιχτά κατά του στρατού της Μιανμάρ.

Ταξίδεψε στο Βιετνάμ για να ανανεώσει τη βίζα της αφού έμεινε στην Ταϊλάνδη με τουριστική βίζα για περισσότερο από ένα χρόνο. Στη συνέχεια το μοντέλο ταξίδεψε στο Ντα Νανγκ και επέστρεψε στην Ταϊλάνδη. Ωστόσο, συνελήφθη από την Ταϊλανδική Μετανάστευση.

Η Han Ley ανησυχούσε ότι οι Ταϊλανδοί αξιωματούχοι θα την έστελναν πίσω στην πατρίδα της. Ωστόσο, διεθνείς οργανισμοί στην Ταϊλάνδη προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαπραγματευτούν, συμπεριλαμβανομένης της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) που της έστειλε κάποιον και της πρόσφερε άμεση βοήθεια.

Η Han Ley πρόσθεσε ότι δεν έχει ακόμη επαναπατριστεί στη Μιανμάρ και επί του παρόντος βρίσκεται στην Ταϊλάνδη. Είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι σχεδιάζει ένα ταξίδι στον Καναδά, αλλά δεν είναι σίγουρη αν μετά από αυτό το περιστατικό, θα πρέπει να ταξιδέψει στην τρίτη χώρα ή όχι.

Σύμφωνα με το Γραφείο Μετανάστευσης της Ταϊλάνδης, η Han Ley κρατήθηκε σύμφωνα με το Άρθρο 12 του νόμου περί μετανάστευσης του 1979 λόγω μιας παρατυπίας που εντοπίστηκε στο διαβατήριό της. Η αρχή βρίσκεται επί του παρόντος σε διαδικασία συντονισμού με τις αεροπορικές εταιρείες για να πραγματοποιήσει το ταξίδι της εκτός Βασιλείου.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.