Η Ταϊλάνδη ορίζει την 7η Μαΐου ως προσωρινή ημερομηνία για τις γενικές εκλογές του 2023

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachachat

Εθνική -

Το Γραφείο της Εκλογικής Επιτροπής της Ταϊλάνδης (EC) την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, όρισε την 7η Μαΐου 2023, ως προσωρινή ημερομηνία για τις επόμενες γενικές εκλογές.

Σύμφωνα με το άρθρο 102 του Συντάγματος της Ταϊλάνδης, οι γενικές εκλογές πρέπει να διεξαχθούν εντός 45 ημερών από τη λήξη της θητείας της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ως εκ τούτου, είναι προσωρινά στις 7 Μαΐου 2023 και οι αιτήσεις για πολιτικούς υποψηφίους θα είναι διαθέσιμες στις 3-7 Απριλίου.

Συνιστάται στους υποψήφιους να μην συμμετέχουν σε δραστηριότητες που είναι πιθανό να επηρεάσουν την εύνοια των ατόμων ή να προσφέρουν οτιδήποτε τείνει να πείσει τους δικαιούχους ψηφοφόρους εντός 180 ημερών πριν από τη λήξη της θητείας της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 23 Μαρτίου. Η επίσημη ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών θα επιβεβαιωθεί στις 31 Μαρτίου 2023.

Ωστόσο, σε περίπτωση που υπήρχε διάλυση του κοινοβουλίου πριν από τη λήξη της θητείας της Βουλής, η ΕΚ πρέπει να ορίσει ημερομηνία εκλογών μετά την ανακοίνωση του διατάγματος για τη διάλυση μεταξύ 45 και 60 ημερών.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.