Η αντίθεση του Δημοκρατικού Κόμματος στο νομοσχέδιο για την κάνναβη και την κάνναβη είναι για χάρη της κοινωνίας και της νεολαίας της Ταϊλάνδης, επαναλαμβάνει ο βουλευτής του κόμματος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Matichon Weekly

Μπανγκόκ -

Το Δημοκρατικό Κόμμα επανέλαβε την Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου, ότι η αντίθεση του κόμματος στο προσχέδιο νόμου για την κάνναβη και την κάνναβη δεν σημαίνει ότι προκαλεί πολιτική σύγκρουση αλλά μάλλον για την κοινωνία της Ταϊλάνδης.

Ο βουλευτής του Trang Sathit Wongnongtoey είπε στο Associated Press ότι το Κόμμα απέρριψε το προσχέδιο στη συνεδρίαση της Τετάρτης επειδή οι βουλευτές αναζήτησαν περισσότερους κανονισμούς για τη χρήση μαριχουάνας που έδιναν προτεραιότητα στον αντίκτυπο στην υγεία των παιδιών και των νέων.

Σύμφωνα με τη δήλωσή του, η επιτροπή σύνταξης είχε προσθέσει 69 νέα τμήματα και είχε αποκόψει ορισμένα τμήματα στο προηγούμενο προσχέδιο. Ωστόσο, το προστιθέμενο προσχέδιο δεν περιλάμβανε σημαντικά αρκετούς υποχρεωτικούς κανονισμούς, όπως το πώς απαγορεύεται στο κοινό να φυτεύει περισσότερα από 15 φυτά κάνναβης/κάνναβης και πώς προβλεπόταν για οικιακή κατανάλωση για ιατρικούς σκοπούς, αλλά δεν θεσπίστηκαν μέτρα ελέγχου.

Ο βουλευτής είπε: «Εάν χθες, 14 Σεπτεμβρίου, δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο, μπορεί να εκκρεμεί το σχέδιο νόμου για εξέταση στο Συμβούλιο, το οποίο δεν θα μπορεί να αναθεωρηθεί ή να αναδιατυπωθεί για να είναι πιο συνετό. Αν όμως αποσυρθεί τώρα, το σχέδιο νόμου μπορεί να τροποποιηθεί. Οπότε είναι καλύτερο να αποσυρθείς τώρα παρά να απορριφθεί στη δεύτερη ή τρίτη ατζέντα».

Όταν ρωτήθηκε εάν η αντίθεση των Δημοκρατικών στο προσχέδιο νόμου ήταν ένα πολιτικό παιχνίδι στην κυβέρνηση συνασπισμού, ο Σάθιτ απέρριψε αυτό, λέγοντας ότι δεν εμπλέκεται πολιτικό ζήτημα καθώς ήταν μέρος της δημοκρατικής διαδικασίας ότι οποιοδήποτε σχέδιο νόμου πρέπει να εξεταστεί και ψηφίστηκε τόσο από την κυβέρνηση συνασπισμού όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ήταν μάλλον το θέμα του περιεχομένου του νόμου που είναι πολύ χαλαρό, σύμφωνα με την εκτίμηση του κόμματος, και το Συμβούλιο δεν θα έπρεπε να θεσπίσει έναν τόσο χαμένο νόμο χωρίς κοινωνική ευθύνη.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.