Ο δασοφύλακας του εθνικού πάρκου σκοτώθηκε όταν προσπάθησε να σταματήσει την οργή άγριων ελεφάντων σε τοπικές κοινότητες στο Prachinburi

Prachinburi –

Ένας δασοφύλακας εθνικού πάρκου σκοτώθηκε τραγικά τα ξημερώματα της Δευτέρας, 12 Σεπτεμβρίου, αφού προσπάθησε να σταματήσει έναν άγριο ελέφαντα που λυσσομανούσε στις τοπικές κοινότητες και κατέστρεφε σπίτια για φαγητό στο Prachinburi.

Αξιωματούχοι από το Εθνικό Πάρκο Thap Lan μαζί με τον αρχηγό του χωριού Ban Wang Ai Pong έφτασαν στο σημείο την Κυριακή το βράδυ, 11 Σεπτεμβρίου, αφού ειδοποιήθηκαν για τον άγριο ελέφαντα από το εθνικό πάρκο που εισέβαλε στο χωριό αναζητώντας τροφή. Προσπάθησαν να σπρώξουν το θηλαστικό πίσω στο πάρκο για να το αποτρέψουν από το να βλάψει τους χωρικούς όπως έκανε προηγουμένως με δύο κατοίκους της περιοχής.

Δυστυχώς, όταν ο φύλακας του πάρκου, ο οποίος αργότερα αναγνωρίστηκε ως Arthit Phewngam, προσπαθούσε να τρομάξει το ζώο με κροτίδες, ο ελέφαντας επιτέθηκε στον υπάλληλο και τον πάτησε στο έδαφος.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε τοπικό νοσοκομείο, αλλά τελικά διαπιστώθηκε ο θάνατός του τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με ντόπιους χωρικούς, ο αρσενικός ελέφαντας είχε καταπατήσει τις κατοικημένες περιοχές στην περιοχή Nadi για πέντε μήνες, κλέβοντας προϊόντα και καταστρέφοντας τις κουζίνες των χωρικών στα σπίτια για φαγητό καθώς και τραυματίζοντας δύο ντόπιους χωρικούς.

Η κατάσταση του ελέφαντα μέχρι την ώρα του Τύπου ήταν ακόμα ασαφής, αλλά πιστεύεται ότι ήταν ακόμα ελεύθερος στα πυκνά δάση του εθνικού πάρκου.

Ευγενική προσφορά φωτογραφίας: Manager Online

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.