Αυξάνονται οι κυρώσεις στην Ταϊλάνδη για τροχαίες παραβάσεις από τις 5 Σεπτεμβρίου

ΦΩΤΟ: มุมข่าวพัทยา

Εθνική -

Η Ταϊλάνδη τροποποίησε επιτέλους τον αρχαϊκό, διαβόητο νόμο περί χερσαίας κυκλοφορίας με νέες κυρώσεις για υπερβολική ταχύτητα ή παράλειψη στάσης σε διαβάσεις πεζών που κάνουν πεζοπορία από 1,000 μπατ σε 4,000, με ισχύ την επόμενη Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου.

Την ανακοίνωση του τροποποιημένου νόμου περί χερσαίας κυκλοφορίας έκανε η Πολ. Ο στρατηγός Damrongsak Kittiprapat, αναπληρωτής αρχηγός της εθνικής αστυνομίας και διευθυντής του κέντρου διαχείρισης της κυκλοφορίας, χθες, 2 Σεπτεμβρίου, ο οποίος τόνισε τις αλλαγές ως εξής:

  • Οι οδηγοί που είναι ένοχοι για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ δεν θα αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης ενός έτους και/ή πρόστιμο 5,000-20,000 μπατ. Εάν οι οδηγοί επαναλάβουν το ίδιο παράπτωμα εντός δύο ετών, οι ποινές θα αυξηθούν σε πρόστιμο 50,000-100,000 μπατ και δύο χρόνια φυλάκιση. Επίσης, οι επαναλαμβανόμενοι παραβάτες θα λαμβάνουν πάντα πρόστιμο και ποινή φυλάκισης από το δικαστήριο.
  • Τα πρόστιμα για παραβάτες του οδικού νόμου, όπως η οδήγηση με ταχύτητα, το άλμα στα κόκκινα φανάρια ή η μη στάση σε διαβάσεις πεζών, θα αυξηθούν από 1,000 μπατ το πολύ σε 4,000 μπατ το πολύ.
  • Τα πρόστιμα για οδήγηση προς τα πίσω, στάθμευση σε απαγορευμένες περιοχές και μη χρήση κράνους θα αυξηθούν από 500 μπατ σε 2,000 μπατ.
  • Οι οδηγοί που καταδικάζονται για οδήγηση χωρίς σεβασμό στην ασφάλεια και τη ζωή των άλλων θα αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους ή/και πρόστιμο 5,000-20,000 μπατ. Οι ισχύουσες ποινές είναι τρεις μήνες φυλάκιση και/ή πρόστιμο 2,000-10,000 μπατ.

Επιπλέον, οι κυρώσεις για τους αγώνες δρόμου, τους διοργανωτές αγώνων δρόμου και τους χειριστές καταστημάτων τροποποιήσεων ποδηλάτων έχουν επίσης προσαρμοστεί ως εξής:

  • Οι μοτοσυκλετιστές που συγκεντρώνονται με περισσότερα από πέντε άτομα θεωρούνται ότι επιχειρούν να αγωνιστούν παράνομα με μοτοσικλέτες, εάν εμπίπτουν σε μία από τις τρεις προϋποθέσεις: 1. έχουν προκαθορισμένο ραντεβού για τον αγώνα 2. κατέχουν παράνομα τροποποιημένη μοτοσυκλέτα 3. δείξουν πρόθεση να αγωνιστούν. Οι κυρώσεις για τους δρομείς δρόμου είναι φυλάκιση έως τρεις μήνες ή/και πρόστιμο 5,000-10,000 μπατ.
  • Οι διοργανωτές αγώνων δρόμου θα αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και έξι μηνών ή/και πρόστιμο 10,000-20,000 μπατ.
  • Οι χειριστές καταστημάτων τροποποιήσεων ποδηλάτων θα αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και τριών μηνών ή/και πρόστιμο 5,000-10,000 μπατ.

Ο τροποποιημένος νόμος περί χερσαίας κυκλοφορίας θα τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.