Ο εν ενεργεία πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης πληροί τις προϋποθέσεις για πλήρη υπουργική εξουσία στη λήψη αποφάσεων βάσει της νέας εντολής του υπουργικού συμβουλίου

Εθνική -

Ο ασκών καθήκοντα πρωθυπουργού Prawit Wongsuwan έχει πλέον πλήρη υπουργική εξουσία στη λήψη αποφάσεων για θέματα που αφορούν τους προϋπολογισμούς και το κυβερνητικό προσωπικό, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που εκδόθηκε από το υπουργικό συμβούλιο την Τρίτη, 30 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το διάταγμα, σε περίπτωση που ο Πρωθυπουργός αδυνατεί να ασκήσει υπηρεσιακά καθήκοντα, θα οριστούν οι Αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης για λογαριασμό του Πρωθυπουργού, αντίστοιχα, ως εξής:

1. Στρατηγός Prawit Wongsuwan, 2. Jurin Laksanawisit, 3. Anutin Charnvirakul, 4. Don Pramudwinai, και 5. Supattanapong Punmeechaow.

Το διάταγμα που εκδόθηκε το 2020 ανέφερε προηγουμένως ότι ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός έχει πλήρεις εξουσίες λήψης αποφάσεων σχετικά με τη διαχείριση και την έγκριση του προϋπολογισμού αλλά πρέπει να εγκριθεί αρχικά από τον Πρωθυπουργό.

Ωστόσο, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τρίτη, η επιτροπή ακύρωσε αυτόν τον όρο. Αυτό σημαίνει ότι Ο στρατηγός Πράουιτ κατέχει τώρα την εξουσία και την εξουσία ομοίως ως Αναπληρωτής Πρωθυπουργός. Το πιο σημαντικό, το διάταγμα εφαρμόστηκε αναδρομικά από τις 24 Αυγούστου, όταν το Συνταγματικό Δικαστήριο διέταξε την υπουργική αναστολή του Πραγιούτ.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.