Τεράστια έκρηξη κατέστρεψε εστιατόρια και κτίρια της Ταϊλάνδης στο κέντρο της Πατάγια, ένας Λάος εργάτης τραυματίστηκε σοβαρά

Πατάγια -

Μια τεράστια έκρηξη κατέστρεψε πολλά εστιατόρια της Ταϊλάνδης και ένα κτίριο στο κέντρο της Πατάγια και τραυμάτισε σοβαρά έναν Λάο εργάτη. Τα αίτια της έκρηξης βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση.

Η έκρηξη ταρακούνησε τμήματα της Πατάγια στις 5.50 π.μ. νωρίς σήμερα το πρωί, 30 Αυγούστου. Η έκρηξη πιστεύεται ότι έλαβε χώρα μέσα σε ένα εστιατόριο μπάρμπεκιου με χοιρινό και κοτόπουλο με ρύζι που ονομάζεται «Jae Jar» που βρίσκεται στην υποσυνοικία Nongprue του Banglamung, σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας.

Το εστιατόριο βρισκόταν δίπλα σε ένα διώροφο εμπορικό κτήριο και ήταν δίπλα σε ένα εστιατόριο με ζυμαρικά και ένα εστιατόριο με τηγανητό ρύζι με πάστα γαρίδας. Και οι τρεις κατεδαφίστηκαν ολοσχερώς από την έκρηξη, είπε ο Kunlachart Kunlachai, αρχηγός της αστυνομίας του αστυνομικού τμήματος της Pattaya που πήγε να επιθεωρήσει τη σκηνή του συμβάντος.

Επιπλέον, η έκρηξη προκάλεσε μικρές ζημιές σε χώρους σε κοντινά κτίρια, συμπεριλαμβανομένου ενός ινδικού εστιατορίου που ονομάζεται "Govindam", του Wichian Color Lab και ενός κουρείου. Ένας άτυχος Λάος εργάτης, ο κ. Khith Lovanxay, 29 ετών, βρέθηκε κάτω από τα ερείπια του πρώτου κτιρίου με εγκαύματα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Ακόμα κι έτσι, οι πυροσβέστες είπαν ότι δεν υπήρξε φωτιά και οι δύο δεξαμενές αερίου που βρέθηκαν στο εστιατόριο ήταν άθικτες. Μέχρι στιγμής, ο εσωτερικός χώρος του εστιατορίου ήταν απροσπέλαστος επειδή ολόκληρο το κτίριο ήταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης, σύμφωνα με τους πυροσβέστες.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Kunlachart ανέκρινε τον κ. Paisan Pongthavornpinyo, τον 56χρονο ιδιοκτήτη του κτιρίου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έμενε κοντά και έτρεξε στο κτήριο του μόλις άκουσε την έκρηξη. Ο Paisan είπε ότι έλεγξε τις δεξαμενές αερίου στο εστιατόριό του και διαπίστωσε ότι ήταν όλες άθικτες.

Αρχικά, ο αρχηγός της αστυνομίας Kunlachart υποψιάστηκε ότι η έκρηξη μπορεί να συνέβη μέσα στην κουζίνα του εστιατορίου BBQ με χοιρινό και κοτόπουλο με ρύζι και πιθανώς να σχετίζεται με συμπίεση, που συνέβη λίγο αφότου ο τραυματίας Λάος άνοιξε το κλείστρο για να ξεκινήσει το άνοιγμα του εστιατορίου. Το κόστος των ζημιών υπολογίστηκε σε αρκετά εκατομμύρια μπατ.

Μέχρι την ώρα του Τύπου, ο δήμαρχος της Pattaya, Poramese Ngampiches, είχε επίσης επισκεφθεί τη σκηνή και υποσχέθηκε πλήρη έρευνα και βοήθεια από την πόλη όπως χρειαζόταν.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφή
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.