Διάσημος Ταϊλανδός δικηγόρος ετοιμάζεται να διαμαρτυρηθεί στην DSI για να αντιμετωπίσει την πυρκαγιά στο Mountain B ως ειδική περίπτωση, να ερευνήσει φημολογούμενους σιωπηλούς επενδυτές και ιδιοκτήτες

Sattahip -

Ένας διάσημος δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι ετοιμάζεται να παραπονεθεί στο Τμήμα Ειδικών Ερευνών (DSI) για να αντιμετωπίσει την πυρκαγιά στο Mountain B ως ειδική περίπτωση, ανησυχώντας ότι ο Sia B που είπε ότι είχε την παμπ μόνος του μπορεί να είναι αποδιοπομπαίος τράγος.

Ο κ. Ronnarong Kaewpetch, γνωστός Ταϊλανδός δικηγόρος και επιρροή των μέσων ενημέρωσης, είπε στις 8 Αυγούστου ότι ετοιμαζόταν να διαμαρτυρηθεί με τον κ. Traiyarit Temhiwong, Γενικό Διευθυντή του DSI, για να αντιμετωπίσει τη φωτιά στο Mountain B ως ειδική περίπτωση, επιμένοντας ότι ο τόπος πρέπει να έχει άλλους μη γνωστοποιημένους επιχειρηματικούς εταίρους ή επενδυτές.

Επιπλέον, ο δικηγόρος έθεσε τρία ενδιαφέροντα σημεία: 1. Ο ιδιοκτήτης του χώρου, ή "Sai B", ο οποίος αφέθηκε πρόσφατα ελεύθερος με εγγύηση χθες, μπορεί να δωροδόκησε τους αστυνομικούς της περιοχής για να του κάνουν τα στραβά μάτια επειδή φέρεται να λειτουργούσε χωρίς κατάλληλη άδεια, να επέτρεπε την πρόσβαση σε ανηλίκους και να παραβίαζε το νόμιμο ωράριο.

2. Ο δικηγόρος είπε ότι κάθε χώρος που αγνόησε πολλούς νόμους ταυτόχρονα είχε συνήθως μυστική συνεργασία με υψηλόβαθμους στρατιώτες, πολιτικούς ή αστυνομικούς. Έτσι, δεν πίστευε ότι η Sia B, η οποία ήταν μόλις 27 ετών, θα είχε αρκετή επιρροή για να διευθύνει ολόκληρο τον χώρο μόνος του.

3. Ο Ronnarong αναρωτήθηκε τέλος γιατί οι αξιωματικοί που ήταν υπεύθυνοι για αυτήν την υπόθεση φάνηκαν να βιάζονται να ολοκληρώσουν την έρευνα παρά το γεγονός ότι αυτή η τραγωδία είχε πολλά θύματα.

Ο δικηγόρος ζήτησε από το DSI να διερευνήσει διεξοδικά αυτό το θέμα γιατί πίστευε ότι πρέπει να εμπλέκονται και άλλα μέρη.

Ο Ronnarong δεν είναι ο μόνος εξέχον άτομο που ζητά μια βαθύτερη έρευνα, όπως είναι γνωστός ακτιβιστής Σρισουβάν Τσάνια.

 

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.