Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης ανακοινώνει μεγάλη κατάσχεση λαθραίων φαρμάκων Covid-19, αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων μπατ

Μπανγκόκ -

  Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας και η Αστυνομική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτών (CPPD) ανακοίνωσαν την Πέμπτη 4 Αυγούστου τη σύλληψη φερόμενων παράνομων πωλητών φαρμάκων Covid-19, κατασχέθηκαν συνολικά 80,000 δισκία αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων μπατ.

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα το πρωί ότι το υπουργείο είχε συντονιστεί με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και την CPPD για τη διεξαγωγή έρευνας για παράνομες διαδικτυακές πωλήσεις Molnupiravir. Διαπιστώθηκε ότι τα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των Remdesivir, Favipiravir και ρινικού σπρέι νιτρικού οξειδίου (NONS), διακινήθηκαν λαθραία από μη εξουσιοδοτημένους προμηθευτές χωρίς να περάσουν από τη νομική διαδικασία του FDA. Τα λαθραία φάρμακα δεν είχαν καταγραφεί και η ποιότητα, η αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά τους υποβαθμίστηκαν, σύμφωνα με το πρότυπο Δημόσιας Υγείας.

Τρεις ύποπτοι, οι οποίοι φέρεται να ήταν όλοι υπήκοοι Ταϊλάνδης, συνελήφθησαν σε σπίτια στις περιοχές Lad Prao και Ratchapruek της Μπανγκόκ με 2,300 κιβώτια παράνομων ναρκωτικών. Σύμφωνα με την αρχική έρευνα, τα ναρκωτικά μεταφέρονταν λαθραία από την Ινδία στην Ταϊλάνδη. Τα περισσότερα από αυτά διήλθαν από το τελωνείο της Chaengwattana και μερικά μεταφέρθηκαν από τους ίδιους τους ύποπτους. Σύμφωνα με πληροφορίες, έκαναν λαθρεμπόριο για περίπου δύο χρόνια.

Όλοι τους κατηγορήθηκαν αρχικά για πώληση ναρκωτικών χωρίς άδεια, παραβίαση του Άρθρου 12 του Νόμου περί Ναρκωτικών και για πώληση μη εξουσιοδοτημένων ναρκωτικών, παραβιάζοντας το Άρθρο 72 (4).

Ο Anutin δήλωσε: «Το κοινό δεν πρέπει να αγοράζει φάρμακα για τον Covid-19 μόνο του στο διαδίκτυο. Το Molnupiravir και το Favipiravir εξακολουθούν να θεωρούνται ελεγχόμενα φάρμακα προς το παρόν και έχουν εγγραφεί μόνο για επείγουσα χρήση. Τα φάρμακα πρέπει να συνταγογραφούνται μόνο από γιατρό».

«Αυτά τα κατασχεθέντα φάρμακα θα εξεταζόταν αν ήταν πλαστά φάρμακα ή όχι. Αλλά ήταν βέβαιο ότι ήταν παράνομα, μη εγγεγραμμένα και μη εξουσιοδοτημένα ναρκωτικά».

Φωτογραφία ευγενική προσφορά: Thai PBS

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.