Δρομείς από την Κένυα κατακτούν νίκες στους πλήρεις και ημιμαραθωνίους της Πατάγια

Πατάγια -

Δύο δρομείς από την Κένυα πέτυχαν νίκες στον πλήρη και ημιμαραθώνιο της Πατάγια την Κυριακή 17 Ιουλίου, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τον Μαραθώνιο Πατάγια 2022.

Τα ξημερώματα της 17ης Ιουλίου, χιλιάδες δρομείς ήρθαν για να συμμετάσχουν στην τελευταία ημέρα του Μαραθωνίου της Πατάγια 2022, που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το εμπορικό κέντρο Pattaya Terminal 21.

Η τελευταία ημέρα του αγώνα είχε δύο κορυφαία σημεία: τον πλήρη μαραθώνιο και τον ημιμαραθώνιο. Ο πρώτος πλήρης μαραθώνιος είχε μήκος 42 χιλιόμετρα και ξεκίνησε στις 3:30 π.μ. με τη συμμετοχή 1,200 δρομέων. Εν τω μεταξύ, ο δεύτερος ημιμαραθώνιος, ο οποίος κυκλοφόρησε από τον δήμαρχο της Pattaya, Poramese Ngampichese, είχε μήκος περίπου 20 χιλιόμετρα και απογειώθηκε στις 5:10 π.μ. με 2,300 δρομείς.

Ο νικητής του πλήρους μαραθωνίου Connelius Kibiwott από την Κένυα πέρασε χαριτωμένα τη γραμμή τερματισμού σε περίπου 2.28.34 ώρες, ακολουθούμενος από τον Ρώσο δρομέα Sergei Zyrianov σε 2.30.36 και έναν Ταϊλανδό Weerapong Wongsa σε 2.45.19 ώρες.

Για τον γυναικείο πλήρη μαραθώνιο, μια Ταϊλανδή δρομέας Nateewan Rattanaphan τερμάτισε πρώτη σε 3.32.08 ώρες, ακολουθούμενη από την Chotika Chaitanee σε 3.39.36 ώρες και την Panachol Wangkahad σε 3.46.33 ώρες.

Λίγο αργότερα, ένας άλλος δρομέας από την Κένυα John Muruirui πέρασε τη γραμμή τερματισμού του ημιμαραθωνίου σε 1.08.25 ώρες, κατακτώντας τη νίκη, ακολουθούμενος από τον Kindu Sewmehon από την Αιθιοπία σε 1.08.30 ώρα και τον Kipchirchir Lel από την Κένυα σε 1.11.43 ώρες.

Εν τω μεταξύ, για τον γυναικείο ημιμαραθώνιο, ο Lodkeo Inthakoumman από το Λάος τερμάτισε πρώτος σε 1.23.14 ώρες, ακολουθούμενος από τον Ornanong Wongsorn από την Ταϊλάνδη σε 1.26.02 ώρες και τον Dimity Lee Duke από την Αυστραλία σε 1.28.33 ώρες.

Ο Μαραθώνιος Πατάγια 2022 θεωρήθηκε τεράστια επιτυχία για την Πατάγια όσον αφορά την ενίσχυση της εικόνας της πόλης ως «Αθλητικής Πόλης» παγκόσμιας κλάσης, ενώ έλαβε επίσης πολυάριθμες διακρίσεις από δρομείς σε όλο τον κόσμο.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.