Οι επενδύσεις ξενοδοχείων Ασίας-Ειρηνικού ανέρχονται συνολικά σε 6.8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το πρώτο εξάμηνο του 2022

Μπανγκόκ – 13 Ιουλίου 2022 /  Η ανάκαμψη στον ξενοδοχειακό τομέα της Ασίας-Ειρηνικού συνέχισε να επιταχύνεται το 2022 με τον όγκο των επενδύσεων για το πρώτο εξάμηνο του έτους να ανέρχεται συνολικά σε 6.8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα δεδομένα και την ανάλυση της JLL (NYSE: JLL), οι επενδύσεις το πρώτο εξάμηνο του 2022 αντιπροσωπεύουν αύξηση 33.0% από έτος σε έτος και αύξηση 11.9% το 2019, αποδεικνύοντας μια επιστροφή στα προ πανδημίας επίπεδα ανάπτυξης κεφαλαίων στην Ασία Τομέας ξενοδοχείων Ειρηνικού.

Συνολικά, σημειώθηκαν 75 συναλλαγές το πρώτο εξάμηνο του 2022, σημειώνοντας πτώση 20.2% σε ετήσια βάση και 33.0% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2019. Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός δωματίων που πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 ήταν 19,822, που αντιπροσωπεύει αύξηση 29.9% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2021 και 9.4% κατά την περίοδο πριν από την πανδημία το 2019. Η αύξηση της δραστηριότητας των συμφωνιών επηρεάστηκε από μια άνοδος στις συναλλαγές χαρτοφυλακίου καθώς οι θεσμικοί επενδυτές που κάθονται σε ξηρή σκόνη επιδιώκουν να αναπτύξουν τα κεφάλαιά τους πιο αποτελεσματικά. Ωστόσο, σύμφωνα με την JLL, η συνεχιζόμενη δυναμική πιθανότατα θα αμφισβητηθεί από τους αυξανόμενους μακροοικονομικούς και γεωπολιτικούς ανέμους το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

«Η ανθεκτικότητα του κλάδου φιλοξενίας της Ασίας-Ειρηνικού και το άνοιγμα των συνόρων επιταχύνθηκαν περαιτέρω το 2022, με την εκτεθειμένη από την πανδημία ζήτηση επιχειρήσεων και αναψυχής να διασφαλίζει ότι η ταξιδιωτική ζήτηση θα είναι σύντομα στα ίδια επίπεδα με τα προ-Covid επίπεδα. Ως αποτέλεσμα, η διετούς νηνεμία στην επενδυτική δραστηριότητα έχει σε μεγάλο βαθμό υποχωρήσει, όπως αποδεικνύεται από επίπεδα ρεκόρ κεφαλαίων που συγκεντρώθηκαν για συμφωνίες στις αγορές πυλών Ασίας-Ειρηνικού και στους προορισμούς θερέτρου», λέει ο Nihat Ercan, Senior Managing Director, Head of Investment Sales, Asia. Pacific, JLL Hotels & Hospitality Group.

Η επενδυτική δραστηριότητα κατανεμήθηκε σε διάφορες αγορές της Ασίας-Ειρηνικού, καθώς το άνοιγμα των συνόρων εξασφάλισε ότι πολλές αγορές πέρασαν από την εξάρτηση από την εγχώρια ζήτηση προς την εισερχόμενη αναψυχή και τις εταιρικές επιχειρήσεις. Ωστόσο, η συρροή των τρεχουσών ευνοϊκών συνθηκών της ταξιδιωτικής αγοράς και οι μακροπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές δημιουργούν μια αποσύνδεση μεταξύ των προσδοκιών των αγοραστών και των πωλητών σχετικά με την τιμολόγηση.

Από την άποψη του όγκου επενδύσεων, η Ιαπωνία (1.8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), η Κορέα (1.7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) και η ευρύτερη Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ (1.6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), έλαβαν τα περισσότερα κεφάλαια το πρώτο εξάμηνο του 2022. Σιγκαπούρη (899.7 δολάρια ΗΠΑ. 205.5 εκατομμύρια), οι Μαλδίβες (159.6 εκατομμύρια δολάρια) και η Ινδονησία (145.5 εκατομμύρια USD) συνέχισαν να ανακάμπτουν έντονα. Δραστηριότητα στην Αυστραλία (XNUMX εκατ. USD) και Thailand (37.7 εκατ. USD) ήταν πιο υποτονική, αλλά πιθανότατα θα ενισχυθεί στο δεύτερο εξάμηνο λόγω του κλεισίματος πολλών συμφωνιών.

«Μια πιο βιώσιμη ανάκαμψη στα ταξίδια θα εντείνει τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν πολλοί επενδυτές για την επιτυχή ανάπτυξη κεφαλαίων σε προϊόντα επενδυτικής ποιότητας σε όλη την περιοχή. Παραμένουμε ακλόνητοι στην πεποίθησή μας ότι ο συνολικός όγκος επενδύσεων σε ξενοδοχεία στην Ασία-Ειρηνικό θα ξεπεράσει το όριο των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, παρά την έλλειψη περιουσιακών στοιχείων σε συνδυασμό με μακροοικονομικούς και γεωπολιτικούς αντίθετους ανέμους που θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την κεφαλαιακή δραστηριότητα», λέει ο Mike Batchelor, CEO, Asia Pacific, JLL Hotels. & Ομάδα Φιλοξενίας.

Τα κυριότερα σημεία της χώρας, με βάση την ανάλυση και την έρευνα JLL, περιλαμβάνουν:

  • Thailand: Σύμφωνα με την JLL, περισσότερα ξενοδοχεία εισέρχονται στην αγορά καθώς οι πωλητές δέχονται αυξανόμενη πίεση να πουλήσουν. Ενώ οι αγοραστές αναζητούν ενεργά, είναι καιροσκοπικοί στην τιμολόγηση τους και πιο συντηρητικοί όταν κάνουν προσφορές σε ακίνητα. Υπάρχουν πολλά ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια και οικογενειακά γραφεία που δραστηριοποιούνται επί του παρόντος στην ξενοδοχειακή αγορά της Ταϊλάνδης και η JLL παρατηρεί αύξηση του ξένου ενδιαφέροντος με την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών. Η JLL προβλέπει ότι οι όγκοι συναλλαγών θα φτάσουν κοντά στα $300 εκατομμύρια για ολόκληρο το έτος 2022.
  • Australia: Ο όγκος των συναλλαγών στην Αυστραλία ήταν σχετικά μειωμένος κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 και μειωμένος κατά 66.0% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2021. Σύμφωνα με την JLL, υπάρχουν περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια συμφωνιών που έχουν ανταλλαγεί αλλά δεν έχουν ακόμη διευθετηθεί, γεγονός που θα αυξήσει τον όγκο των συναλλαγών για το υπόλοιπο του έτους. Οι επενδυτές παραμένουν επίσης πρόθυμοι να αναπτύξουν κεφάλαια σε περιουσιακά στοιχεία ξενοδοχείων στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία με στρατηγική «πτήσης προς ποιότητα» ή σε ακίνητα μεσαίας αγοράς όπου η ενεργή διαχείριση περιουσιακών στοιχείων ή η μετατροπή χρήσης μπορεί να αποφέρει αξιοσημείωτες αποδόσεις.
  • Κίνα: Ο όγκος συναλλαγών ξενοδοχείων σε ετήσια βάση μειώθηκε κατά 43.8% λόγω των αυστηρών μέτρων περιορισμού σε πολλές πόλεις ως αποτέλεσμα της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων Covid στην Κίνα, με πολλές δραστηριότητες ξενοδοχειακών συναλλαγών πιθανότατα να καθυστερούν για το τέταρτο τρίμηνο του 2022 ή το πρώτο τρίμηνο του 2023. Η JLL αναμένει ότι ο συνδυασμένος αντίκτυπος των πολιτικών "Three Red Lines" και "zero-Covid" της Κίνας θα οδηγήσει σε περαιτέρω μειώσεις των τιμών των ξενοδοχειακών περιουσιακών στοιχείων και προβλέπει ότι ο όγκος συναλλαγών σε ξενοδοχεία της Κίνας θα ανέλθει συνολικά σε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.
  • Ιαπωνία: Η αγορά σημείωσε αξιοσημείωτη ανάκαμψη το πρώτο εξάμηνο του 2022 με τα βασικά μετρό της Ιαπωνίας που παρακολουθούνται από την JLL να αυξάνονται κατά 91% από το έτος έως το 2022 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι επενδυτές παραμένουν σταθεροί στην απόκτηση ξενοδοχειακών περιουσιακών στοιχείων στην Ιαπωνία λόγω της προσδοκίας για ισχυρή εγχώρια και διεθνή τουριστική ζήτηση λόγω της πρόσφατης υποτίμησης του ιαπωνικού γεν. Στο πλαίσιο των παγκόσμιων αυξήσεων επιτοκίων, το περιβάλλον χρηματοδότησης χρέους της Ιαπωνίας παραμένει ελκυστικό για τους επενδυτές και, ως εκ τούτου, η JLL αναμένει ότι οι όγκοι συναλλαγών της χώρας θα παραμείνουν ισχυροί για το υπόλοιπο του έτους.
  • Singapore: Ως μία από τις πρώτες χώρες που άρουν τους περισσότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στην Ασία, η Σιγκαπούρη έχει ανακάμψει γρηγορότερα με όγκους συναλλαγών από έτος μέχρι σήμερα κοντά στα 900 εκατομμύρια δολάρια που ξεπερνούν τα προ πανδημίας επίπεδα. Οι συναλλαγές ήταν πιο ενεργές στο χώρο της μεσαίας αγοράς, όπου οι επενδυτές εντόπισαν ευκαιρίες να μετατρέψουν τα ακίνητα σε ένα προϊόν συνδιαβίωσης για να ενισχύσουν την απόδοση.
  • Μαλδίβες: Η αγορά έδειξε την ανθεκτικότητά της το 2021 ως παγκόσμιος προορισμός θερέτρου πύλης με τα ξενοδοχεία να έχουν γενικά καλύτερες επιδόσεις από ό,τι το 2019, παρά την αξιοσημείωτη απουσία ασιατικής ζήτησης για μεγάλο μέρος του έτους. Αυτή η δυναμική μεταφέρθηκε στο 2022 και με τη σειρά της, η αγορά συνέχισε να προσελκύει το ενδιαφέρον επενδυτών από την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη. Συνολικά, προβλέπουμε υψηλότερους όγκους επενδύσεων φέτος με βάση τις πωλήσεις σε μαρκίζες, όπως το W Maldives και το Sheraton Full Moon Resort, με περισσότερες πωλήσεις να βρίσκονται σε εξέλιξη για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Μάθετε περισσότερα εδώ: JLL Hotels & Hospitality Group

Σχετικά με το JLL

Η JLL (NYSE: JLL) είναι μια κορυφαία εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών που ειδικεύεται στη διαχείριση ακινήτων και επενδύσεων. Η JLL διαμορφώνει το μέλλον της ακίνητης περιουσίας για έναν καλύτερο κόσμο χρησιμοποιώντας την πιο προηγμένη τεχνολογία για τη δημιουργία ευκαιριών επιβράβευσης, εκπληκτικών χώρων και βιώσιμων λύσεων ακινήτων για τους πελάτες μας, τους ανθρώπους μας και τις κοινότητές μας. Η JLL είναι μια εταιρεία Fortune 500 με ετήσια έσοδα 19.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δραστηριότητες σε περισσότερες από 80 χώρες και παγκόσμιο εργατικό δυναμικό άνω των 100,000 από τις 31 Μαρτίου 2022. Η JLL είναι η επωνυμία και σήμα κατατεθέν της Jones Lang LaSalle Incorporated . Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε jll.com.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύεται με πλήρη άδεια και εξουσιοδότηση από τον οργανισμό ή τους οργανισμούς που αναφέρονται στο υλικό δημοσίων σχέσεων και στα μέσα TPN. Οι δηλώσεις, οι σκέψεις και οι απόψεις του οργανισμού που εμπλέκονται στο δελτίο τύπου είναι εξ ολοκλήρου δικές τους και ενδέχεται να μην αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του TPN media και του προσωπικού του.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/