Περισσότεροι από 3,000 τουρίστες ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη μέσω των συνόρων Ταϊλάνδης-Λάος στο Nong Khai μετά την ακύρωση του "Thailand Pass"

Νονγκ Κάι -

Τα σύνορα Ταϊλάνδης-Λάο στο Νονγκ Κάι γίνονται πιο πολυσύχναστα αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς οι τουρίστες του Λάος διέσχισαν τα σύνορα για να ταξιδέψουν στο Βασίλειο, αφού η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ακύρωσε το σύστημα εγγραφής «Thailand Pass» την 1η Ιουλίου.

Τοπικοί ρεπόρτερ ανέφεραν χθες, 2 Ιουλίου, ότι αρκετοί επισκέπτες του Λάος έχουν συρρέει στην 1η Γέφυρα Φιλίας Ταϊλάνδης-Λάος, καθώς και ταξιδιώτες από την Ταϊλάνδη, οι οποίοι ως επί το πλείστον ήρθαν ως ομάδες περιοδείας και οικογένειες, παρουσιάστηκαν επίσης στο σημείο ελέγχου μετανάστευσης για να επισκεφθούν το Λάος από την πρωί.

Το Τμήμα Τελωνειακών Υπηρεσιών στο τελωνείο Nong Khai ανέφερε ότι ο αριθμός των τουριστών που ταξιδεύουν μέσα και έξω από τη χώρα έχει αυξηθεί σημαντικά πρόσφατα. Την 1η Ιουλίου, περίπου 3,618 άτομα ταξίδεψαν στη χώρα μέσω των συνόρων Nong Khai και 3,455 άτομα ταξίδεψαν έξω από τη χώρα.

Περίπου 710 οχήματα με ξένες άδειες καταγράφηκαν να εισέρχονται στη χώρα και 538 οχήματα με ξένες άδειες ταξίδευαν εκτός Βασιλείου. Περίπου 194 οχήματα με ταϊλανδέζικες άδειες επέστρεφαν στη χώρα και 230 οχήματα με άδεια Ταϊλάνδης βγήκαν έξω.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα συνολικά 113,174 άτομα που έχουν ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη μέσω της Γέφυρας Φιλίας Ταϊλάνδης-Λάο και 167,712 άτομα έχουν ταξιδέψει στο Λάος από τις 9 Μαΐου 2022.

Ευγενική προσφορά φωτογραφίας: Manager Online

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.