Η αστυνομία της Μπανγκόκ αφαιρεί μη εξουσιοδοτημένους πωλητές "roll a joint" στην οδό Khaosan λόγω έλλειψης κατάλληλης άδειας

Μπανγκόκ-

Η αστυνομία της Μπανγκόκ εξαλείφει τις μη εξουσιοδοτημένες πωλήσεις «roll a joint» στην οδό Khaosan στην Μπανγκόκ, αφού εικόνες αρκετών εμπόρων πιάστηκαν να πουλούν τυλιγμένη μαριχουάνα στους δρόμους και έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Αντισυνταγματάρχης της Αστυνομίας Tharadol Hempat, διευθυντής έρευνας στο τμήμα 1 της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, μαζί με την περιφέρεια Chana Songkhram και την αστυνομία της περιοχής Phra Nakhon είχαν επιθεωρήσει τον δρόμο στις 29 Ιουνίου, για να παρακολουθήσουν την τάξη και να διευκολύνουν τους τουρίστες.

Εκεί, ένας από τους λιανοπωλητές μαριχουάνας, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως Wattawee "Dave" Taweewat, βρέθηκε στο μονοπάτι και ήταν έτοιμος να στήσει ένα τραπέζι για την πώληση της κάνναβης. Όταν του ζητήθηκε να παρουσιάσει άδεια πώλησης, δεν είχε. Ως εκ τούτου, η αστυνομία του ζήτησε να αφαιρέσει τα υπάρχοντά του και να ζητήσει άδεια για πώληση στο μονοπάτι του Khao San Road.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής Phra Nakhon Wasan Boonmuenwai είπε στο Associated Press ότι η πώληση κάνναβης δεν ήταν παράνομη, αλλά επειδή αυτός ο έμπορος έστησε ένα κατάστημα στο πεζοδρόμιο χωρίς άδεια και εγγραφή πάγκων μικροπωλητών, δεν μπόρεσε να στήσει το κατάστημά του σε αυτήν την περιοχή.

«Η καθιέρωση πωλήσεων μαριχουάνας στο Khao San Road μπορεί να γίνει σαν ένα γενικό κατάστημα τροφίμων, αλλά πρέπει να εγγραφεί και να ακολουθεί τις οδηγίες του περιφερειακού γραφείου. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν καταχωρηθεί καταστήματα/πάγκοι κάνναβης προς πώληση στην οδό Khao San. Ως εκ τούτου, προτείναμε στους πωλητές να καταχωρήσουν πρώτα την επιχείρησή τους», ανέφερε η αστυνομία.

Ο κυβερνήτης της Μπανγκόκ Chadchart Sittipunt δήλωσε επίσης ότι πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για τις δωρεάν κοινές πωλήσεις σε πολλούς τομείς. Ωστόσο, οι ρόλοι της Μητροπολιτικής Διοίκησης της Μπανγκόκ (BMA) είναι περιορισμένοι σε κάποιο βαθμό. Οι αρχές και η δίωξη μπορεί να ασκούνται κυρίως από την αστυνομία.

«Δεν θέλαμε να έχουμε φωτογραφίες που πουλάνε τυλιγμένη μαριχουάνα στο κοινό, είτε ήταν νόμιμη είτε όχι. Το πρόβλημα ήταν ότι ο ρόλος της Μπανγκόκ είναι περιορισμένος επειδή δεν είμαστε νομικοί υπάλληλοι για τα ναρκωτικά. Αυτό που μπορούσαμε κυρίως να κάνουμε ήταν να φροντίσουμε και να οργανώσουμε μέρη για πώληση», πρόσθεσε ο Chadchart.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφή
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.