Μια ματιά στην εβδομάδα που έρχεται στις ειδήσεις της Ταϊλάνδης: Το πάσο της Ταϊλάνδης λήγει, η εντολή μάσκας έγινε εθελοντική

Ταϊλάνδη-

Ακολουθεί μια εβδομαδιαία ματιά στις μεγαλύτερες ιστορίες και εξελίξεις που πρόκειται να συμβούν την επόμενη εβδομάδα στην Ταϊλάνδη, καθώς και στις κύριες ειδησεογραφικές μας περιοχές του Τσονμπούρι και του Πουκέτ.

Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα και επιλέγεται από τη συντακτική μας ομάδα.

Ελπίζουμε ότι αυτό θα επιτρέψει στους αναγνώστες μας να γνωρίζουν τις κύριες ιστορίες που έρχονται την επόμενη εβδομάδα και ορισμένες λεπτομέρειες για κάθε σημείο.

Ας μπούμε στα νέα μας για να παρακολουθούμε!

1. Ταϊλάνδη Pass θα λήξει τελικά την 1η Ιουλίου 2022

Το μη δημοφιλές και συχνά επικρινόμενο σύστημα Thailand Pass, το οποίο απαιτούσε προεγγραφή σε ένα διαδικτυακό σύστημα πριν επισκεφθεί την Ταϊλάνδη, τελειώνει τελικά την επόμενη Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022.

Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης χαλάρωσε σταθερά τις απαιτήσεις για το πάσο για μήνες και έκανε τη διαδικασία απλούστερη και χωρίς προβλήματα. Οι υπήκοοι της Ταϊλάνδης είχαν προηγουμένως εξαιρεθεί από το πρόγραμμα.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από την όποια απλότητα, το πρόγραμμα συνέχισε να αποτελεί εμπόδιο για ορισμένους, ειδικά για εκείνους άνω των 75 ετών που είχαν προβλήματα με την υποχρεωτική ασφάλιση Covid-19 που έπρεπε να αποδείξουν ότι είχαν (η οποία επίσης καταργείται) ή για όσους προέρχονται από κοντινές χώρες όπως η Μαλαισία ή η Ινδία και συχνά έρχονται σε σύντομο χρονικό διάστημα για μια ή δύο ημέρες. Με την απόρριψη του Ταϊλάνδης Pass, οι ταξιδιώτες βραχυπρόθεσμα πιθανότατα θα επιστρέψουν και όσοι δυσκολεύτηκαν να λάβουν την υποχρεωτική ασφάλιση θα πάρουν μια ανάσα ανακούφισης.

Επιπλέον, η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης πιέζει επίσης πιθανές απαλλαγές βίζας και αλλαγές για χώρες που εξακολουθούν να απαιτούν τέλη, να περιορίζουν τον αριθμό των ημερών αφίξεων ή να έχουν εκ των προτέρων βίζα. Αυτό θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την τουριστική βιομηχανία το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Από την ώρα του Τύπου, ωστόσο, αυτή είναι μόνο μια πρόταση.

2. Η εντολή για μάσκα είναι πλέον εθελοντική, αλλά για πολλούς θα χρειαστεί χρόνος

Η εντολή μάσκας, που ίσχυε για το μεγαλύτερο μέρος της πανδημίας του Covid-19 στην Ταϊλάνδη και η εντολή που κάλυπτε όλους τους δημόσιους χώρους, ακόμη και μόνο σε εξωτερικούς χώρους, έχει φύγει τελικά και έχει γίνει εθελοντική και συνιστάται.

Ωστόσο, αν και είναι σπουδαία νέα για κυρίως ξένους τουρίστες και εκπατρισμένους που εκφράζουν τακτικά το μίσος τους για την εντολή στο διαδίκτυο, οι περισσότεροι Ταϊλανδοί έδειχναν άνετα με την εντολή και δεν βιάζονται να αφήσουν τις μάσκες τους.

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις μπορούν να συνεχίσουν να απαιτούν μάσκες και πιθανότατα θα το κάνουν για κάποιο χρονικό διάστημα, καθώς θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να νιώσουν άνετα χωρίς να φορούν μάσκα, μέρος της δημόσιας ζωής στην Ταϊλάνδη.

Εν τω μεταξύ, ενώ είναι θέμα επιλογής να φορέσουν μάσκα τώρα, οι τουρίστες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πολλά εσωτερικά ιδιωτικά καταστήματα μπορεί να ζητούν ακόμα μάσκα και θα πρέπει να έχουν διαθέσιμη. Θα είναι ενδιαφέρον την επόμενη εβδομάδα να δούμε πόσοι άνθρωποι μένουν μασκοφόροι παρά την έλλειψη εντολής, ακόμη και μόνοι ή σε εξωτερικούς χώρους.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα! Μείνετε ασφαλείς και τα λέμε σύντομα!

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/