Η συμφωνία αγοράς υποβρυχίων με την Κίνα βρίσκεται σε εξέλιξη και η Ταϊλάνδη δεν θα διακόψει τη σύμβασή τους, αν και τα υποβρύχια δεν έχουν κινητήρες, επιβεβαιώνει ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης

ΦΩΤΟ: Thaipost

Μπανγκόκ -

Ο Πρωθυπουργός Prayut Chan-O'Cha είπε ότι η συμφωνία αγοράς υποβρυχίων με την Κίνα βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ακόμη χρόνο για προμήθεια κινητήρων, αφού επέμειναν να αγοράσουν τα υποβρύχια επί του παρόντος χωρίς «κινητήρες».

Τον Απρίλιο, η κυβέρνηση επέμεινε στην αγορά ενός υποβρυχίου 13.5 δισεκατομμυρίων μπατ από την China Shipbuilding & Offshore International χωρίς Οι κινητήρες ντίζελ MTU396 της Γερμανίας παρά το γεγονός ότι η γερμανική εταιρεία είχε σταματήσει να εξάγει τους κινητήρες της στην Κίνα λόγω της χρήσης της χώρας για στρατιωτικούς σκοπούς.

Το θέμα συζητήθηκε εκ νέου σε συζήτηση σήμερα από τα κυβερνητικά αντιπολιτευόμενα κόμματα. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε απαντώντας ότι η συμφωνία αγοράς εξακολουθεί να είναι σύμφωνη με τη σύμβαση η οποία έχει ακόμη 60 ημέρες για να ολοκληρωθεί η αγορά.

«Κανείς δεν θα αγόραζε υποβρύχιο χωρίς κινητήρες, θα τα βρούμε και θα τα προμηθευτούμε», πρόσθεσε.

Τα μέσα ενημέρωσης TPN σημειώνουν ότι το συνεχιζόμενο υποβρύχιο έπος έχει τραβήξει σημαντική προσοχή από τα κοινωνικά μέσα της Ταϊλάνδης, με πολλούς χρήστες να αισθάνονται ότι η αγορά δεν χρειάζεται.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφή
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.