Οι αυτοκινητιστές που αποφεύγουν να πληρώσουν πρόστιμα τροχαίας τώρα ενδέχεται να συλληφθούν σύμφωνα με τη νέα οδική νομοθεσία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Δημοσίευση σήμερα

Εθνική -

Οι αυτοκινητιστές που αποφεύγουν να πληρώσουν πρόστιμα κυκλοφορίας τώρα ενδέχεται να συλληφθούν σύμφωνα με τον νέο νόμο από τη Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ άμεσα.

Ο υποστράτηγος της αστυνομίας Jirasan Kaewsaeng-ek, Αναπληρωτής Επίτροπος του Μητροπολιτικού Αστυνομικού Γραφείου (MPB), είπε στο Associated Press τη Δευτέρα, 21 Ιουνίου, ότι ο νέος νόμος κυκλοφορίας θα επιτρέψει στις αρχές να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης κατά αυτοκινητιστών που δεν πληρώνουν τα πρόστιμά τους πριν από τη λήξη της προθεσμίας.

Θα λάβουν πρώτα μια προειδοποίηση, ακολουθούμενη από δύο κλήσεις. Εάν δεν κατάφερναν να διευθετήσουν τα πρόστιμα, τότε η αστυνομία θα ζητούσε από το Δικαστήριο να εκδώσει ένταλμα σύλληψης.

Ο νέος κανονισμός τέθηκε σε εφαρμογή αφού διαπιστώθηκε ότι πολλοί αυτοκινητιστές δεν είχαν πληρώσει τα συλλογικά τους πρόστιμα και συνέχισαν να παραβιάζουν επανειλημμένα τους ίδιους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε σοβαρή ενέργεια κατά των παραβατών.

Ο Αναπληρωτής Επίτροπος είπε: «Το ένταλμα σύλληψης θα επηρεάσει πολλές νομικές πτυχές, όπως το δικαίωμα να προβαίνουν σε διάφορες νομικές πράξεις και την αξιοπιστία τους, επειδή τα ονόματά τους ήταν καταχωρισμένα στην κεντρική εγγραφή της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης. Ο κύριος στόχος της εφαρμογής αυτού του νόμου είναι η μείωση της κυκλοφορίας και των ατυχημάτων».

Η ρύθμιση ισχύει από τη Δευτέρα 20 Ιουνίου και μετά. Συνιστάται στους αυτοκινητιστές να επανεξετάσουν τα πρόστιμα που δεν έχουν λήξει ακόμη (περίοδος 1 έτους) και να πληρώσουν πρώτα όσα έχουν επαναλαμβανόμενες παραβάσεις.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.