Οι ντόπιοι της Πατάγια μπερδεμένοι από φρεσκοβαμμένες γραμμές ζιγκ-ζαγκ στους δρόμους, η αστυνομία ισχυρίζεται ότι βοηθά στην επιβράδυνση των οδηγών

Banglamung, Chonburi —

Μερικοί ντόπιοι της Πατάγια μπερδεύτηκαν από τις φρεσκοβαμμένες γραμμές ζιγκ-ζαγκ στην οδό Chaiyapruek και σε ορισμένες άλλες περιοχές μπροστά από διαβάσεις πεζών. Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι βοήθησε στην επιβράδυνση των οδηγών.

Χθες, 10 Ιουνίου, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης πήγαν στο Chaiyapruek Road και στο Walking Steeet στην υποσυνοικία Nong Prue του Banglamung, Chonburi, αφού μια φωτογραφία με ζιγκ-ζαγκ οδικές γραμμές που κατέγραψαν οι ντόπιοι έγινε viral στο Facebook και πυροδότησε πολλές ερωτήσεις.

Η πλειονότητα των ερωτήσεων αφορούσε τον ορισμό των γραμμών και τον τρόπο με τον οποίο οι οδηγοί πρέπει να αντιδράσουν σε αυτές.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του The Pattaya News, οι γραμμές ζιγκ-ζαγκ είχαν μήκος περίπου 15-20 μέτρα και κάλυπταν δύο λωρίδες πριν φτάσουν σε διάβαση πεζών.

Ένας πωλητής ψητού κοτόπουλου που αναγνωρίστηκε μόνο με το παρατσούκλι του ως Τζέιμς είπε στο The Pattaya News ότι δεν ήξερε τον σκοπό της γραμμής μέχρι που ένας ζωγράφος του είπε ότι ήταν να επιβραδύνει τους οδηγούς πριν από τις διαβάσεις πεζών.

Ο Pitchsinee Kulaeksoracha, αναλυτής κυκλοφορίας και μεταφορών στην Pattaya, είπε στο The Pattaya News ότι η ζιγκ-ζαγκ γραμμή ήταν ένας κοινός τύπος οδικής γραμμής που χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία.

Στην πραγματικότητα, η Μπανγκόκ χρησιμοποιεί αυτή τη γραμμή δρόμου σε ορισμένες περιοχές από το 2015 και έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στη μείωση των ατυχημάτων στις διαβάσεις πεζών, σύμφωνα με την ίδια.

"Αυτή η γραμμή του δρόμου έχει σχεδιαστεί για να είναι λίγο διογκωμένη και ζιγκ-ζαγκ, έτσι ώστε να ειδοποιεί τους οδηγούς της διάβασης πεζών μπροστά", Pitchsinee είπε στο The Pattaya News.

Σύμφωνα με τον Pitchsinee, η Πατάγια προετοιμάζει την πόλη για να συμμορφωθεί με την πολιτική του Ανατολικού Οικονομικού Διαδρόμου (EEC), προκειμένου να φιλοξενήσει ταξιδιώτες από τις ανατολικές ειδικές οικονομικές ζώνες.

Περισσότερες γραμμές ζιγκ-ζιγκ θα προστεθούν σε άλλες περιοχές στο μέλλον, πρόσθεσε ο Pitchsinee.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφή
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.