Ταϊλανδοί και Κινέζοι ύποπτοι συνελήφθησαν στο Τσιάνγκ Μάι για καταγγελία ερωτικής απάτης μεταξύ Ιαπώνων υπηκόων

Τσιάνγκ Μάι -

Μια ομάδα 24 υπόπτων από την Ταϊλάνδη και την Κίνα συνελήφθη σε ένα θέρετρο στο Τσιάνγκ Μάι σήμερα, 19 Μαΐου, επειδή φέρεται να διεξήγαγε ρομαντικές απάτες μεταξύ Ιαπώνων σε μια διαδικτυακή εφαρμογή γνωριμιών.

Αξιωματούχοι της Διεύθυνσης Καταστολής του Τεχνολογικού Εγκλήματος (TCSD) και της αστυνομίας του Τσιάνγκ Μάι συνέλαβαν συνολικά 20 Κινέζους και 4 υπηκόους της Ταϊλάνδης στο θέρετρο Ban Nong Yao στην υποπεριφέρεια Mae Soon, στην περιοχή Fang. Κατά την έφοδο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 10 σημειωματάρια, 10 οθόνες υπολογιστών, 10 CPU, 224 κινητά τηλέφωνα, 6 κάρτες SIM και 2 φλας.

Ο στρατηγός της αστυνομίας Wisnu Prasarttong-Osoth από τη Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης έδωσε λεπτομέρειες ότι οι φερόμενοι απατεώνες θα δημιουργούσαν λογαριασμούς σε διάφορες εφαρμογές γνωριμιών χρησιμοποιώντας πλαστά ονόματα και φωτογραφίες προφίλ όμορφων γυναικών για να ξεγελάσουν τα θύματα, τόσο Ταϊλανδούς όσο και ξένους, ιδιαίτερα Ιάπωνες.

Θα άρχιζαν να μιλάνε σε μια πειστική συνομιλία, ξεγελώντας τα θύματα για να τους εμπιστευτούν πριν τους πουν να επενδύσουν από κοινού σε μια επιχείρηση ανοίγοντας έναν λογαριασμό στην εφαρμογή MetaTrader για να μπουν σε μια δόλια επενδυτική διαδικασία. Στη συνέχεια, υπήρχε μια άλλη ομάδα που θα δημιουργούσε πλαστά δεδομένα στην πλατφόρμα για να ξεγελάσει τα θύματα ώστε να πιστέψουν ότι θα μπορούσαν πραγματικά να ανταλλάξουν πραγματικά χρήματα. Μόλις τα θύματα έκαναν τις συναλλαγές, οι φερόμενοι απατεώνες αποσυνδέονταν αμέσως και εξαφανίζονταν.

Σύμφωνα με την αρχική έρευνα, κάθε ύποπτος θα κέρδιζε 25,000-35,000 μπατ το μήνα και θα εργαζόταν από τις 9:00 π.μ. έως τις 9:00 μ.μ. Δευτέρα-Παρασκευή και από τις 12:00 μ.μ. έως τις 5:00 μ.μ. το Σάββατο και την Κυριακή.

Αρχικά κατηγορήθηκαν για συνωμοσία και εισαγωγή ψευδών και δόλιων πληροφοριών σε σύστημα υπολογιστή. Και οι 20 Κινέζοι ύποπτοι αντιμετώπιζαν επιπλέον την κατηγορία της διαμονής στο Βασίλειο χωρίς άδεια.

Ευγενική προσφορά φωτογραφίας: Matichon

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.