Υποτιθέμενη απάτη υπαλλήλου κλιματιστικών αναφέρθηκε στη Σρι Ράτσα με δύο θύματα να εμπλέκονται

Σρι Ράτσα -

Ένας υπάλληλος κλιματιστικών στο Facebook φέρεται να εξαπάτησε δύο θύματα στη Σρι Ράτσα, με αποτέλεσμα να χάσουν 16,000 μπατ μετά την εξαφάνιση του υποτιθέμενου επισκευαστή. 

Σήμερα, 17 Μαΐου, η κα Chantisa Sap-anansuk (46) και η κα Wannee Singkaew (35), επικοινώνησαν με το The Pattaya News σχετικά με έναν υποτιθέμενο τεχνικό κλιματισμού στο Facebook που ενεπλάκη σε μια αναφερόμενη απάτη που συνέβη στις 2 Μαΐου. 

 

Σύμφωνα με τη δήλωση της κυρίας Χάντισα, προσέλαβε μια υπηρεσία κλιματισμού στο Facebook στις 2 Μαΐου για να καθαρίσει το κλιματιστικό της, αλλά έσπασε ξανά μετά από λίγες μέρες, έτσι στις 9 Μαΐου επικοινώνησε με τον ίδιο επισκευαστή που αργότερα αναγνωρίστηκε ως Σαχάρακ. Jiraphan, ο οποίος ζήτησε προκαταβολή 3,000 μπατ για ανταλλακτικά. Ο επισκευαστής, ωστόσο, διέγραψε όλες τις αναρτήσεις στο Facebook σχετικά με την υπηρεσία κλιματισμού αργότερα και φέρεται να τράπηκε σε φυγή.

 

Η κυρία Wannee, ένα δεύτερο θύμα που αναφέρθηκε, είπε ένα παρόμοιο περιστατικό. Βρήκε μια υπηρεσία κλιματισμού στο Facebook και τον προσέλαβε να επισκευάσει το παλιό της κλιματιστικό. Στη συνέχεια, ο επισκευαστής την έπεισε ότι δεν μπορούσε να διορθωθεί και ζήτησε 13,000 μπατ για τη διαφορά για ένα νέο κλιματιστικό. Ομοίως, ο επισκευαστής έκοψε όλες τις επαφές και εξαφανίστηκε. Αυτό το άτομο ταυτοποιήθηκε επίσης ως Saharak Jiraphan, αν και είναι άγνωστο εάν πρόκειται για ένα πιθανό ψευδώνυμο.

Και τα δύο θύματα είχαν ήδη αναφέρει τα περιστατικά στην αστυνομία του Nong Kham και προέτρεψαν όλους τους επισκευαστές να είναι ηθικοί στη δουλειά τους γιατί θα μπορούσε να βλάψει άλλους που ζουν κάνοντας το ίδιο πράγμα.

Τα δύο θύματα θέλησαν να μοιραστούν το περιστατικό με τους αναγνώστες του Pattaya News για να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους της περιοχής και να τους ενθαρρύνουν να ερευνήσουν πριν προσλάβουν επισκευαστή.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφή
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.