Τα σχολεία της Μπανγκόκ καλωσορίζουν τους μαθητές στα επιτόπια μαθήματα την πρώτη μέρα, με έντονη κίνηση από νωρίς το πρωί

Μπανγκόκ -

Μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση σημειώθηκε στην Μπανγκόκ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, 17 Μαΐου, την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας των επιτόπιων σχολείων σε εθνικό επίπεδο.

Συνολικά 437 σχολεία υπό τη δικαιοδοσία της Μητροπολιτικής Διοίκησης της Μπανγκόκ (BMA) έχουν ετοιμάσει την ετοιμότητά τους για την επαναλειτουργία στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19. Οι μαθητές πρέπει να φορούν μάσκες προσώπου ανά πάσα στιγμή και να ελέγχεται η θερμοκρασία του σώματός τους μόλις φτάσουν στα ιδρύματα.

Η κοινωνική αποστασιοποίηση πραγματοποιείται στην τάξη, στους διαδρόμους και κατά την εκτέλεση δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Διαφορετικές ώρες για μεσημεριανό διάλειμμα οργανώνονται σε διαφορετικές τάξεις για την αποφυγή συμφόρησης.

Τα σχολεία επανέλαβαν επίσης στους γονείς να διεξάγουν τακτικά αυτοτελές τεστ ATK και να παρακολουθούν εάν έχουν ύποπτα συμπτώματα κάθε μέρα πριν τους στείλουν στο σχολείο όπου πρέπει να μελετήσουν στην αίθουσα και να κάνουν δραστηριότητες με μεγάλο αριθμό ατόμων. Ωστόσο, οι υποχρεωτικοί έλεγχοι για όλους τους μαθητές δεν γίνονται πλέον (τουλάχιστον στα δημόσια σχολεία) και ένας μαθητής θα εξεταστεί μόνο εάν είναι άρρωστος με συμπτώματα. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας της Ταϊλάνδης, στόχος είναι να παραμείνουν τα παιδιά στο σχολείο και όχι να «κλείσουν» ολόκληρα σχολεία ή τάξεις για ένα μόνο θετικό κρούσμα Covid-19, όπως είχε γίνει στο παρελθόν. Αυτό ίσχυε ιδιαίτερα εάν η περίπτωση ήταν ασυμπτωματική ή ο μαθητής ήταν πλήρως εμβολιασμένος.

Από τις 7:00 π.μ., το FM91Trafficpro ανέφερε έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση σε πολλές περιοχές σε όλη την Μπανγκόκ, ειδικά σε μεγάλους εισερχόμενους δρόμους όπως ο δρόμος Phibulsongkhram, ο δρόμος On-Nut/Pattanakarn που κατευθύνεται προς το κέντρο της πόλης Sukhumvit, ο δρόμος Ladprao/Pradit Manutham και η αναστροφή ενότητες για την εξερχόμενη Bangna-Trad.

Περίπου 549 εθελοντές τροχονόμοι της BMA αναπτύχθηκαν επίσης για να συνεργαστούν με την τροχαία και τις δημοτικές αρχές για να βοηθήσουν στη διαχείριση της βαριάς κυκλοφορίας το πρωί πριν και μετά το σχολείο κάθε μέρα.

Φωτογραφία ευγενική προσφορά: PR Bangkok

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.