Η εβδομάδα που έρχεται στις ειδήσεις της Ταϊλάνδης: Κέντρο Covid για γνωριμίες σχετικά με το πάσο της Ταϊλάνδης, τη νυχτερινή ζωή και πολλά άλλα

Ταϊλάνδη-

Ακολουθεί η εβδομαδιαία λειτουργία μας στην οποία ρίχνουμε μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ανάπτυξης και πράγματα που θα ακολουθήσουν την επόμενη εβδομάδα. Εστιάζουμε σε αυτό που συμβαίνει την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου 2022, που τελειώνει τον Μάιο 21η, 2022.

Καθώς δημοσιεύουμε δεκάδες ιστορίες την εβδομάδα, αυτό επιτρέπει στους αναγνώστες μας να έχουν μια γρήγορη ματιά στις πιο σημαντικές ιστορίες που λαμβάνουν χώρα στην Ταϊλάνδη, την Μπανγκόκ, το Πουκέτ και την Πατάγια και να παρακολουθούν και να παρακολουθούν για την επόμενη εβδομάδα, όπως επιλέγεται από τη συντακτική μας ομάδα . Ας μπούμε αμέσως σε αυτό με τα μεγαλύτερα νέα της εβδομάδας και ποιες σημαντικές ιστορίες πρέπει να ακολουθήσουμε και να αναζητήσουμε αυτήν την εβδομάδα που είναι πιθανό να δούμε περαιτέρω εξελίξεις:

1. Απαγόρευση αλκοόλ και θρησκευτική αργία την Κυριακή 15 Μαΐου

Αύριο, Κυριακή, 15 Μαΐου 2022, είναι μια θρησκευτική αργία στην Ταϊλάνδη (Visakha Bucha), μια πολύ σημαντική ημέρα για τους Βουδιστές.

Ως αποτέλεσμα, πολλοί Ταϊλανδοί θα επισκέπτονται ναούς, θα αξιοποιούν, θα παρακολουθούν τελετές και κηρύγματα και άλλες θρησκευτικές δραστηριότητες. Είναι σημαντικό, όπως όλες οι μεγάλες θρησκευτικές γιορτές στην Ταϊλάνδη, θα είναι μια ξηρή μέρα. Οι πωλήσεις οινοπνεύματος απαγορεύονται, ακόμη και σε ψιλικατζίδικα και σούπερ μάρκετ. Θα παραμείνουν επίσης κλειστά τα μπαρ, τα οποία επί του παρόντος είναι κλειστά σε όλη τη χώρα και λειτουργούν ως εστιατόρια που έχουν μετατραπεί.

Τα κανονικά εστιατόρια και ξενοδοχεία θα είναι ανοιχτά, αλλά απαγορεύεται η νόμιμη πώληση αλκοόλ. Η Δευτέρα, 16 Μαΐου, είναι η ημέρα αργίας για κυβερνητικούς λόγους, με γραφεία όπως το Immigration κλειστά, αλλά δεν υπάρχει απαγόρευση αλκοόλ τη Δευτέρα.

2. Το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 ή CCSA θα συναντηθεί την Παρασκευή 20 Μαΐου για πολλά σημαντικά θέματα

Όσοι αναγνώστες ενδιαφέρονται για πράγματα όπως το νόμιμο άνοιγμα της νυχτερινής ζωής ή πιθανή χαλάρωση του ευρέως μη δημοφιλούς συστήματος Thailand Pass θα πρέπει να προετοιμαστούν να παρακολουθούν στενά αυτήν τη συνάντηση.

Στην ημερήσια διάταξη είναι οι συζητήσεις για το Thailand Pass, τη μείωση του εθνικού συναγερμού Covid-19 που θα επέτρεπε το άνοιγμα περισσότερων πραγμάτων, μπαρ και χώρους διασκέδασης, περιορισμούς ζωνών ανά επαρχία και νησί και πιθανώς το διάταγμα έκτακτης ανάγκης.

Φυσικά, τίποτα δεν υπόσχεται να συμβεί σε αυτή τη συνάντηση και δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα γίνουν αλλαγές ως συνήθως. Ωστόσο, με τα κρούσματα Covid-19 να συνεχίζουν να μειώνονται σε εθνικό επίπεδο στην Ταϊλάνδη, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μεγαλύτερη χαλάρωση των περιορισμών. Ορισμένοι περιορισμοί, ωστόσο, όπως η εντολή για μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, δεν είναι πιθανό να αλλάξουν ακόμη σύμφωνα με το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η πολιτική δεν είναι ευρέως δημοφιλής, ιδίως στους ξένους τουρίστες.

Υπόσχεται να είναι μια ενδιαφέρουσα εβδομάδα και ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Prayut Chan-O-Cha επιστρέφει επίσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη και το αναγνωστικό κοινό σας!

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/