Το Λάος ανακοινώνει το πλήρες άνοιγμα της χώρας, τα συνοριακά σημεία ελέγχου Ταϊλάνδης-Λάο θα ανοίξουν ξανά, από Δευτέρα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Siamrath

Λάος -

Το Λάος ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της χώρας σε πλήρως εμβολιασμένους ξένους τουρίστες χωρίς υποχρεωτικές απαιτήσεις ελέγχου, με ισχύ τη Δευτέρα 9 Μαΐου.

Σύμφωνα με Laotiantimes, τα νέα μέτρα θεσπίστηκαν αφού ο αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα είχε μειωθεί σημαντικά. Ως εκ τούτου, η Εθνική Ομάδα Πρόληψης και Ελέγχου του Covid-19 και η κυβέρνηση του Λάος ανακοίνωσαν από κοινού τη χαλάρωση εισόδου, η οποία θα τεθεί σε ισχύ αύριο, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

Πλήρως εμβολιασμένοι αλλοδαποί ή πολίτες του Λάος που φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού επιτρέπεται να εισέλθουν στο Λάος χωρίς να διενεργήσουν έλεγχο υγείας ή τεστ για τον Covid-19 κατά την άφιξή τους από ξηρά, αέρα ή νερό.

Οι μη εμβολιασμένες αφίξεις, συμπεριλαμβανομένων υπηκόων του Λάος, αλλοδαπών και κατοίκων του Λάος, ηλικίας 12 ετών και άνω, πρέπει να πραγματοποιήσουν αυτοχορηγούμενο τεστ ATK, όχι περισσότερο από 48 ώρες πριν από την αναχώρηση και να παρουσιάσουν τα αρνητικά αποτελέσματα στις αρχές κατά την άφιξη.

Οι αλλοδαποί που διαπιστώθηκε ότι είχαν μολυνθεί από τον Covid-19 όταν ταξίδευαν στο Λάος είναι υπεύθυνοι για τα δικά τους έξοδα για τις ιατρικές θεραπείες.

Εκτός από τα μέτρα άφιξης, η κυβέρνηση του Λάο ανακοίνωσε επίσης την επαναλειτουργία χώρων ψυχαγωγίας και καραόκε lounge σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο των αυστηρών προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό Covid-19.

Η επαναλειτουργία έχει επίσης ως αποτέλεσμα το άνοιγμα των συνοριακών σημείων ελέγχου Ταϊλάνδης-Λάο στις βορειοανατολικές επαρχίες, τα οποία θα ισχύουν επίσης αύριο. Τόσο οι ταξιδιώτες της Ταϊλάνδης όσο και του Λάος θα επιτρέπεται να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα, αλλά πρέπει να προχωρήσουν στην υποχρεωτική εγγραφή εισόδου μέσω του «Thailand Pass» μόλις ταξιδέψουν/επιστρέφουν στο Βασίλειο της Ταϊλάνδης. Όσοι εισέρχονται από το Λάος και δεν είναι υπήκοοι της Ταϊλάνδης (ή δεν έχουν άδεια εργασίας/κοινωνική ασφάλιση) απαιτείται επίσης να έχουν ασφάλιση Covid-19 με κάλυψη τουλάχιστον 10,000 USD.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.