Δεν έχει ακόμη εισπραχθεί τέλος εισόδου για διεθνείς τουρίστες, λέει ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ματιχών

Μπανγκόκ -

Ο πρωθυπουργός Prayut Chan-O'Cha αποφάσισε να καθυστερήσει το προτεινόμενο τέλος εισόδου 300 μπατ για διεθνείς αφίξεις και αναμενόμενους 20 εκατομμύρια τουρίστες να επισκεφθούν την Ταϊλάνδη το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Ο Πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη μετά τη γενική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα το απόγευμα, 3 Μαΐου, ότι η κυβέρνηση επιθεώρησε την αύξηση της αξίας των εξαγωγών των εισερχομένων ξένων τουριστών, κάτι που ήταν καλό σημάδι.

Επιπλέον, διευθετήθηκαν περισσότερες πτήσεις και δεκάδες χιλιάδες τουρίστες έρχονταν καθημερινά από την 1η Μαΐου. Αναμένεται να βελτιωθεί και η εγχώρια κατανάλωση, κυρίως από τον τουρισμό, είπε ο πρωθυπουργός.

Όταν ρωτήθηκε αν ήταν ικανοποιημένος με τον αριθμό, ο Πρωθυπουργός είπε ότι ήταν και εξήγησε ότι εάν μια αξιολόγηση έδειχνε ότι η κατάσταση του Covid-19 δεν χειροτέρευε, τότε η Ταϊλάνδη είναι πιθανό να υποδεχτεί περίπου τους μισούς τουρίστες φέτος από ό,τι πριν από τον Covid. -19, ή 20 εκατομμύρια από 40 εκατομμύρια.

Ο Prayut το επιβεβαίωσε επίσης Προς το παρόν δεν έπρεπε να εισπραχθούν ξένα τουριστικά τέλη ή τέλη εισόδου. «Το υπουργικό συμβούλιο θα εξετάσει την καταλληλότητα πριν εξετάσει τη συλλογή, επειδή τα χρήματα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να γίνουν και άλλα πράγματα. Θα συζητούσαμε για το πότε θα συλλέξουμε ξανά, αλλά ήταν ένα όχι προς το παρόν», είπε.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.