Το Συμβούλιο Τουρισμού της Ταϊλάνδης ζητά την ανάκληση του «Pass της Ταϊλάνδης» έως τον Ιούνιο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ματιχών

Μπανγκόκ -

Το Συμβούλιο Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TCT) ζήτησε από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να καταργήσει την εγγραφή «Tailand Pass» για όλες τις αφίξεις έως την 1η Ιουνίου, πιστεύοντας ότι θα προσελκύσει 10-12 εκατομμύρια αλλοδαπούς να επισκεφθούν το Βασίλειο συνολικά για το 2022, μειώνοντας τις διοικητικές διαδικασίες.

Ο αντιπρόεδρος της TCT Vichit Prakobgosol αποκάλυψε χθες, 26 Απριλίου, ότι ήταν καλά νέα ότι η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης είχε ανακαλέσει την υποχρεωτική δοκιμή RT-PCR για διεθνείς τουρίστες τον Μάιο. Ωστόσο, αυτό που ήθελαν περισσότερο οι ιδιωτικοί τομείς ήταν η ακύρωση της εγγραφής στο «Thailand Pass», ελπίζουμε τον Ιούνιο, καθώς ήταν το κύριο εμπόδιο για την προσέλκυση τουριστών, καθώς μεγάλα τουριστικά γκρουπ αποτρέπονταν λόγω της υπερφόρτωσης της γραφειοκρατίας και των διευθετήσεων.

Επιπλέον, δήλωσε ο Vichit, το πέρασμα της Ταϊλάνδης ήταν ένα σημαντικό εμπόδιο για τους «βραχυπρόθεσμους» τουρίστες, πολλοί από γειτονικές χώρες όπως η Ινδία, η Σιγκαπούρη, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα ή η Μαλαισία, που συχνά έρχονταν για 1-3 ημέρες με πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, όπως ένα Σαββατοκύριακο και δεν θα ασχολούνταν με διοικητικές διαδικασίες που μπορεί να χρειαστούν έως και μία εβδομάδα για έγκριση.

Ο Vichit είπε: «Η ακύρωση του συστήματος Thailand Pass θα βοηθήσει στην τόνωση του εισερχόμενου τουρισμού και στην προσέλκυση οικογενειακών τουριστών στην Ασία που θα ταξίδευαν τακτικά κατά τη διάρκεια του εξαμήνου τον Ιούλιο για να έχουν χρόνο να προετοιμαστούν για τον προγραμματισμό του ταξιδιού τους στην Ταϊλάνδη επίσης».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Bangkok Biz News

Ο αντιπρόεδρος προέβλεψε επίσης τις τάσεις της αγοράς των ξένων επισκεπτών το 2022 για 2 σενάρια. Στο πρώτο σενάριο κατά το οποίο το «Pass της Ταϊλάνδης» ανακλήθηκε μέχρι τον Ιούνιο, θα υπήρχαν 10 εκατομμύρια τουρίστες. Εάν η κινεζική κυβέρνηση είχε επιτρέψει στους πολίτες της να ταξιδέψουν στο εξωτερικό στο τέλος του τρέχοντος έτους, ο αριθμός των ξένων τουριστών θα αυξανόταν σε 12 εκατομμύρια.

Στο δεύτερο σενάριο στο οποίο δεν ανακλήθηκε το «Pass της Ταϊλάνδης», θα υπήρχαν περίπου 8 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες που θα έρχονταν στην Ταϊλάνδη. Και θα μπορούσε να αυξηθεί στα 10 εκατομμύρια εάν η κινεζική κυβέρνηση είχε επιτρέψει στους ανθρώπους της να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

«Έτσι, θα θέλαμε να ζητήσουμε από την κυβέρνηση να ανακαλέσει το σύστημα εγγραφής το συντομότερο δυνατό. Εάν τεθεί σε ισχύ έως την 1η Ιουνίου, οι τουριστικοί πράκτορες της εταιρείας διαχείρισης προορισμών (DMCs) θα μπορούν να οργανώσουν ομαδικές εκδρομές που θα μπορούσαν να αυξήσουν σημαντικά τον αριθμό των ξένων τουριστών έως και 2 εκατομμύρια, σε σύγκριση με το πρώτο και το δεύτερο σενάριο. Αυτό θα τονώσει επίσης αμέσως τους επισκέπτες «σύντομης ειδοποίησης» από την Ινδία, τη Μαλαισία κ.λπ. και θα τονώσει την οικονομία». κατέληξε ο Vichit.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.