Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης θα εξετάσει άλλες 15 νότιες επαρχίες για τουριστικές ζώνες και θα προχωρήσει στη θεραπεία του Covid-19 ως ενδημικής νόσου έως τον Ιούλιο

Εθνική -

Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης σχεδιάζει να συμπεριλάβει άλλες 15 επαρχίες στο πρόγραμμα της γαλάζιας ζώνης του τουρισμού και να προχωρήσει στη θεραπεία του Covid-19 ως ενδημικής νόσου, όπως έχει προγραμματιστεί έως την 1η Ιουλίου.

Ο Δρ. Suthep Petchmark, Γενικός Επιθεωρητής της Περιφέρειας 12 του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας, αποκάλυψε σήμερα, 24 Απριλίου, ότι ο αριθμός των καθημερινών μολύνσεων σε πολλές νότιες επαρχίες στην Περιφέρεια 12, συμπεριλαμβανομένων των Songkhla, Yala και Pattani, μειώνονταν μετά το Songkran από κατά μέσο όρο από 3,000 έως 1,000 περιπτώσεις την ημέρα.

Ενημερώθηκε επίσης από τον Δρ. Kiatipoom Wongrachit, Μόνιμο Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας, ότι υπάρχουν τώρα 15 επαρχίες που ενδιαφέρονται και είναι έτοιμες να υποδεχθούν διεθνείς τουρίστες ως μέρος του Sandbox Project. Ωστόσο, το θέμα πρέπει να συζητηθεί πρώτα σε μια συνεδρίαση του Κέντρου Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης (EOC).

Ο Δρ Suthep είπε: «Για παράδειγμα, η Songkhla ήταν μια από τις νότιες επαρχίες που ήταν έτοιμη (για τις ζώνες Sandbox/Blue) επειδή ο αριθμός των ανθρώπων που είχαν λάβει την πρώτη βολή είχε φτάσει σχεδόν το 80 τοις εκατό του πληθυσμού της και σχεδόν το 30 τοις εκατό έλαβε την αναμνηστική δόση. Η συνταγή των επαρχιών Sandbox θα προσέλκυε τη συμμετοχή των ανθρώπων στην περιοχή και τις κοντινές επαρχίες, επειδή ήθελαν επίσης να ξαναρχίσουν να κερδίζουν χρήματα για να ζήσουν και να συμβάλουν στην αναζωογόνηση της εγχώριας οικονομίας.»

Δρ Suthep Petchmark

Συνέχισε ότι για να γίνει ενδημικός ο Covid-19 στην Ταϊλάνδη, η χώρα πρέπει να ληφθεί υπόψη από: 1.) Ο αριθμός των μολύνσεων ανά περίπτωση ανά 100,000 πληθυσμού. 2.) Ο αριθμός των σοβαρών περιπτώσεων και η επαρχιακή υγειονομική/ιατρική τους υποστήριξη. 3.) Το ποσοστό θνησιμότητας πρέπει να είναι μικρότερο από 0.1 τοις εκατό. και 4.) Τουλάχιστον το 80 τοις εκατό του πληθυσμού πρέπει να εμβολιαστεί, ειδικά μεταξύ ατόμων άνω των 60 ετών.

«Εάν δεν γίνονταν αλλαγές και δεν συναντούσαμε νέα μεταλλαγμένη παραλλαγή, αναμενόταν ότι το σχέδιο για την ενδημική νόσο θα μπορούσε να εφαρμοστεί την 1η Ιουλίου», κατέληξε.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.