Ο νεαρός Ταϊλανδός ράπερ "Milli" γίνεται ο πρώτος Ταϊλανδός καλλιτέχνης που παίζει σόλο στο Coachella, προκαλώντας τεράστια υποστήριξη και ζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για "κολλώδες ρύζι μάνγκο" σε εθνικό επίπεδο

Εθνική -

  Ταϊλανδέζικο μάνγκο και το κολλώδες ρύζι έχουν γίνει αμέσως καυτό θέμα και έχουν ζήτηση στην Ταϊλάνδη από σήμερα το πρωί, αφού ο Ταϊλανδός ράπερ «Milli», Danupha Khanatheerakul, εθεάθη να κρατά και να τρώει το δημοφιλές πιάτο στη σκηνή ενώ έπαιζε στο Coachella, Καλιφόρνια, χθες το βράδυ.

Η Milli, η οποία είναι επίσης η πρώτη και μοναδική σόλο Ταϊλανδή καλλιτέχνιδα που έχει εμφανιστεί ποτέ στο πιο διάσημο μουσικό φεστιβάλ στον κόσμο, ανέλαβε τη σκηνή ραπάροντας το πρώτο της τραγούδι, λέγοντας την ιστορία της ως Ταϊλανδέζα και την άποψή της να ζήσει στο Ταϊλάνδη.

Η πιο πολυσυζητημένη φράση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ταϊλάνδης θα ήταν οι γραμμές όπου έλεγε ότι «δεν οδηγώ έναν ελέφαντα» και πώς οι Ταϊλανδοί έχουν πλέον τρένα και μετρό του ουρανού BTS. Ανέφερε επίσης σαρκαστικά τους δαπανηρούς ηλεκτρικούς στύλους Kinnaree, αξίας 100,000 μπατ ο καθένας, και τα δημόσια τρένα που χρησιμοποιούνται εδώ και 120 χρόνια από τη βασιλεία του βασιλιά Rama V.

Το τραγούδι συνεχίστηκε από αυτό από το οποίο πολλοί ξένοι αναγνώρισαν την Ταϊλάνδη, όπως σόου πινγκ-πονγκ, μέχρι να εκφράσει τις απόψεις της για την Ταϊλάνδη ότι «η χώρα είναι καλή, οι άνθρωποι είναι καλοί, το φαγητό μας είναι καλό, αλλά η κυβέρνηση είναι καλή (σάπια, κυριολεκτικά μεταφρασμένο).»

Πριν από το τέλος της παράστασής της, η Mill κυβερνούσε τη σκηνή τρώγοντας ένα πιάτο με κολλώδες ρύζι μάνγκο και λέγοντας την ιστορία του διάσημου μενού καθώς και άλλων διάσημων φρούτων, όπως το durian, το longan και το jackfruit, πριν φύγει με δυνατά χειροκροτήματα και επευφημίες. από το κοινό.

Η ερμηνεία του 19χρονου καλλιτέχνη έχει αναγνωριστεί από πολλά διάσημα πρόσωπα του κλάδου της ψυχαγωγίας αλλά και από πολιτικές προσωπικότητες, θεωρώντας την ως το πρωταρχικό βήμα της «Soft Power» για την παγκόσμια αναγνώριση της Ταϊλάνδης στο ίδιο επίπεδο με η τραγουδίστρια/ράπερ της Ταϊλάνδης K-pop Lalisa "Lisa" Manobal των Blackpink.

Τον Ιούλιο του 2021, ο Milli μήνυσε ο Apiwat Khanthong, Αναπληρωτής Υπουργός του Γραφείου του Πρωθυπουργού και δικηγόρος του πρωθυπουργού Prayut Chan-O'Cha, για φερόμενη δυσφήμιση της πρωθυπουργού Prayut Cha-O'Cha μετά τις αναρτήσεις της στο διαδίκτυο και ένα τραγούδι που συνέθεσε κατά του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, η Milli είχε σχολιάσει αγενώς τη διοίκηση της κυβέρνησης σχετικά με την κατάσταση του Covid-19 στις αναρτήσεις της στο Twitter, θεωρούμενες νομικά ότι διαπράττει δημόσιες προσβολές μέσω διαφήμισης.

Η Milli φέρεται να ομολόγησε τις πράξεις της και είχε επιβληθεί πρόστιμο 2,000 μπατ πριν από την ανάκληση της υπόθεσης.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.