Ο βουλευτής Phalang Pracharath, Pareena, απομακρύνθηκε από τη θέση του και τιμωρήθηκε για ισόβια συμμετοχή στις εκλογές στην Ταϊλάνδη

Μπανγκόκ -

  Η βουλευτής Phalang Pracharath Parina (Ή Pareena) Kraikupt ανακλήθηκε και της αποκλείστηκε από τις πολιτικές εκλογές ισόβια σήμερα, 7 Απριλίου, μετά την ετυμηγορία του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά της αποκλειστικής της υπόθεσης καταπάτησης δασών στην περιοχή Chom Bung του Ratchaburi.

Η υπόθεση κατατέθηκε από την Εθνική Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς (NACC) τον περασμένο μήνα, δηλώνοντας ότι η βουλευτής Ratchaburi είχε καταπατήσει παράνομα μια προστατευμένη δασική έκταση 665 rai από το 711-rai πουλερικό της στην περιοχή Chom Bueng. που έφερε σύγκρουση μεταξύ προσωπικών και εθνικών συμφερόντων και παραβίασε το νόμο NACC.

Το NACC είχε ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο να αναστείλει την Parina από την πολιτική της θέση και να ανακαλέσει τα δικαιώματά της να συμμετέχει σε εκλογές και να ψηφίζει για περίοδο όχι μεγαλύτερη από 10 χρόνια.

Η ανάγνωση, η οποία ξεκίνησε περίπου στις 10:30 π.μ., είχε αποφανθεί ότι η βουλευτής του Ρατσαμπούρι είχε παραβιάσει σοβαρά τα ηθικά πρότυπα και είχε κακή συμπεριφορά ως βουλευτής. Το Δικαστήριο την είχε διατάξει να εγκαταλείψει το γραφείο της από τις 25 Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία το Δικαστήριο διέταξε την αναστολή των καθηκόντων της. Όπως ζητά το NACC, η Parina δεν θα επιτρέπεται πλέον να συμμετέχει σε εκλογές για ισόβια και να ψηφίζει για περίοδο που δεν υπερβαίνει τα 10 χρόνια.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.