Τρεις ύποπτοι από την Ταϊλάνδη συνελήφθησαν στο Nonthaburi επειδή φέρεται να πούλησαν ζωντανό τίγρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Nonthaburi -

Αξιωματούχοι του Τμήματος Εθνικών Πάρκων και του Τμήματος Εγκλήματος συνέλαβαν χθες, 5 Απριλίου, μια ομάδα φερόμενων λαθρεμπόρων που φέρεται να πούλησαν παράνομα ένα ζωντανό τίγρη σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η ειδική δύναμη «Wild Hawk» υπό το Τμήμα Εθνικών Πάρκων, Άγριας Ζωής και Διατήρησης Φυτών ξεκίνησε την έρευνα αφού ειδοποιήθηκε από την αστυνομία της Ταϊλάνδης ότι υπήρχε εμπόριο ζωντανών ζώων άγριας ζωής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook).

Η έρευνα αποκάλυψε το επόμενο ραντεβού συναλλαγών για την παράδοση του ζώου στο χώρο στάθμευσης ενός πολυκαταστήματος στην περιοχή Bang Yai, Nonthaburi, χθες. Από τις 7:05 μ.μ. της Τρίτης, αστυνομικοί και στελέχη της ειδικής δύναμης είχαν φτάσει στο σημείο και ανακάλυψαν έναν άνδρα που οδηγούσε ένα σεντάν για να παραδώσει το άγριο ζώο σε άλλους δύο άνδρες που βρίσκονταν ήδη στο πάρκινγκ.

Στη συνέχεια οι αξιωματούχοι παρουσιάστηκαν και συνέλαβαν τρεις υπόπτους, τα ονόματα των οποίων αποκαλύφθηκαν μόνο ως P, Tum και Tri, και κατέσχεσαν ένα τετράμηνο τίγρη και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Ο P και ο Tum είπαν στην αστυνομία ότι επικοινώνησαν με τον Tri για να αγοράσουν το μωρό τίγρη από μια γειτονική χώρα προκειμένου να το πουλήσουν σε άλλους ενδιαφερόμενους πελάτες. Εάν το εμπόριο ήταν επιτυχές, ο Tri θα έδινε προμήθεια στους P και Tum. Όμως η διαδικασία ματαιώθηκε καθώς πιάστηκαν από τις αρχές.

Αρχικά, και οι τρεις τους παραδόθηκαν για περαιτέρω νομικές διαδικασίες στο Αστυνομικό Τμήμα του Bang Yai με την κατηγορία της από κοινού κατοχής και εμπορίας προστατευόμενης άγριας ζωής χωρίς άδεια, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν ένα τίγρη αξίας περίπου 400,000 μπατ, παραβιάζοντας το άρθρο 17, 29, 112 και 116 του νόμου περί προστασίας και προστασίας της άγριας ζωής BE 2562.

Δεν ήταν αμέσως ξεκάθαρο τι θα συνέβαινε με το μικρό, με τους αξιωματικούς του "Wild Hawk" να δηλώνουν ότι το μωρό θα φρόντιζε καλά. Οι αξιωματικοί του «Wild Hawk» ανέκριναν επίσης τους τρεις υπόπτους για το από πού προερχόταν το μωρό τίγρη.

Ευγενική προσφορά φωτογραφίας: Matichon

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.