Ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi συνομιλεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών της Ταϊλάνδης Don Pramudwinai στην Κίνα, δεσμεύεται για στενότερη συνεργασία

Εθνική -

  Ο Κρατικός Σύμβουλος και υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Wang Yi είχε συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Ταϊλάνδης Don Pramudwinai στο Tunxi της επαρχίας Anhui στην Κίνα το Σάββατο 2 Απριλίου.

Ο Wan Yi ανέφερε αρχικά ότι η Κίνα ήταν έτοιμη να προωθήσει κάθε είδους συνεργασία με την Ταϊλάνδη ώστε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της περιφερειακής συνεργασίας. Και οι δύο πλευρές θα πρέπει να επιταχύνουν την κατασκευή του σιδηροδρόμου Κίνας-Ταϊλάνδης με ταχύτερο ρυθμό για να τον συνδέσουν βόρεια με τον σιδηρόδρομο Κίνας-Λάος και νότια με τον σιδηρόδρομο Ταϊλάνδης-Μαλαισίας-Σιγκαπούρης προκειμένου να ολοκληρωθεί το πανασιατικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ανέφερε επίσης ότι και οι δύο χώρες πρέπει να εκμεταλλευτούν την εφαρμογή της Περιφερειακής Συνολικής Οικονομικής Συνεργασίας (RCEP) ως ευκαιρία για την ενίσχυση των δυνατοτήτων της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας καθώς και της συνεργασίας στην ηλεκτρονική τεχνολογία, την ψηφιακή οικονομία, τη νέα ενέργεια και άλλους τομείς. Η Κίνα θα υποστηρίξει τις κινεζικές επιχειρήσεις στην κατασκευή βασικών έργων στην Ταϊλάνδη, καθώς και τα αποτελέσματα επίδειξης του βιομηχανικού πάρκου Rayong Κίνας-Ταϊλάνδης και άλλων πρωτοβουλιών, όπως τα πάρκα διεθνούς συνεργασίας βιομηχανικής ικανότητας Κίνας-ASEAN και τα πράσινα βιομηχανικά πάρκα. Θα πρέπει επίσης να υπάρξει συνεργασία για την επιτάχυνση της συσκευασίας και παραγωγής εμβολίων καθώς και της έρευνας και ανάπτυξης φαρμάκων κατά της πανδημίας.

Μπορεί να είναι μια εικόνα 2 ατόμων, ατόμων που κάθονται και ατόμων που στέκονται

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών της Ταϊλάνδης είπε ότι η Ταϊλάνδη αποδίδει μεγάλη σημασία και τη συναίνεση που επιτεύχθηκε από τους ηγέτες των δύο χωρών και είναι έτοιμη να προωθήσει τη συνεργασία υψηλής ποιότητας Belt and Road με την Κίνα και να συμμετάσχει στην Πρωτοβουλία Παγκόσμιας Ανάπτυξης που πρότεινε ο Πρόεδρος Xi Τζινπίνγκ.

Η Ταϊλάνδη ήλπιζε να επεκτείνει τη συνεργασία στο γεωργικό εμπόριο υπό την ασφάλεια των βιομηχανικών και εφοδιαστικών αλυσίδων και να εμβαθύνει τη συνεργασία για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο Ντον ευχαρίστησε επίσης την Κίνα για την παροχή διευκόλυνσης στις ταϊλανδικές επιχειρήσεις που επένδυσαν στην Κίνα.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προωθήσουν τη συνολική στρατηγική εταιρική σχέση Κίνας-ASEAN και να ενισχύσουν την πραγματιστική συνεργασία στο πλαίσιο του μηχανισμού Συνεργασίας Lancang-Mekong (LMC). Ο Wang Yi δήλωσε ότι η Κίνα χαιρέτισε και υποστήριξε το γεγονός ότι η Ταϊλάνδη θα συμπροεδρεύει και πάλι στον μηχανισμό LMC.

Μπορεί να είναι μια εικόνα 7 ατόμων

Οι δύο πλευρές συνέχισαν να συζητούν για την ενίσχυση της πολυμερούς συνεργασίας. Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η παγκόσμια ειρήνη και ανάπτυξη πρέπει να υπερασπιστούν επειγόντως λόγω της τρέχουσας χαοτικής διεθνούς κατάστασης. Η σταθερότητα και η ευημερία της Ασίας πρέπει να φροντίζονται. Δήλωσε επίσης ότι η Κίνα είναι έτοιμη να ενισχύσει τον συντονισμό και να συγκεντρώσει περισσότερη συναίνεση με την Ταϊλάνδη και την Ινδονησία σε τρεις σημαντικές συναντήσεις με παγκόσμια επιρροή, συγκεκριμένα τη Σύνοδο Κορυφής BRICS, τη Συνάντηση Οικονομικών Ηγετών της APEC και τη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των Είκοσι, για να στείλει μια φωνή ότι η Ασία χώρες έχουν δεσμευτεί για την ειρήνη και την ανάπτυξη. Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν επίσης απόψεις για την ένοπλη σύγκρουση Ουκρανίας/Ρωσίας και την κατάσταση της Μιανμάρ.

Ευγενική προσφορά φωτογραφίας: Η κινεζική πρεσβεία στην Μπανγκόκ

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφή
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.