Δεν επιτρέπονται δραστηριότητες εκτόξευσης νερού στην Μπανγκόκ κατά τη διάρκεια του Songkran φέτος, επιβεβαιώνουν αρκετές αρχές

Μπανγκόκ -

Δεν θα υπάρξουν δραστηριότητες εκτόξευσης νερού στη Μπανγκόκ για το Songkran φέτος, επιβεβαίωσαν αρκετές αρχές σήμερα, 28 Μαρτίου.

Ο Δρ. Suthat Chottanapund, διευθυντής του Ινστιτούτου Αστικού Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του τμήματος, είπε στο Associated Press σήμερα το απόγευμα σχετικά με τους κανονισμούς και τους κανόνες για το Songkran στην πρωτεύουσα ότι η επιτροπή του Κέντρου για τη Διαχείριση της Κατάστασης Covid-19 (CCSA) συζητούσε το θέμα σήμερα και θα οριστικοποιήσει και θα τα συντάξει ως μέτρα με την Επιτροπή Ασθένειας της Μπανγκόκ.

Ωστόσο, τόνισε ότι, παρά τις συνομιλίες και τις συζητήσεις, οι δραστηριότητες εκτόξευσης νερού/αφρού και παρόμοιοι εορτασμοί θα εξακολουθήσουν να απαγορευθούν για το Songkran φέτος.

«Τα μέτρα δεν είχαν εκπονηθεί πλήρως, αλλά θα ήταν πιο χαλαρά. Ωστόσο, το πιτσίλισμα του νερού δεν επιτρεπόταν ακόμα. Το επίδομα κατανάλωσης αλκοόλ δεν συζητήθηκε ακόμη, αλλά ήταν πιθανό να χαλαρώσει. Η συγκέντρωση για να πιει αλκοόλ ήταν ακόμα ένας κίνδυνος και υπήρχαν τόσο θετικά όσο και αρνητικά σχόλια σχετικά με το θέμα. Στο τέλος, οι αρχές μπορεί να επιτρέψουν το ποτό σε μια εγκατάσταση SHA+, αλλά η συγκέντρωση και το ποτό μπορεί να μην συνιστάται», είπε ο διευθυντής.

Δρ. Suthat Chottanapund

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul επιβεβαίωσε επίσης την απαγόρευση των δραστηριοτήτων εκτόξευσης νερού και προέτρεψε το κοινό να περιμένει άλλον ένα χρόνο καθώς η χώρα πλησιάζει το σχέδιο να χαρακτηρίσει την ασθένεια ενδημική.

Είπε: «Θα πρέπει ακόμα να μειώσουμε τον κίνδυνο εξάπλωσης του Covid-19 από όσο το δυνατόν περισσότερες πτυχές. Η συγκέντρωση και το πιτσίλισμα νερού για τον εορτασμό του Songkran ήταν ακόμα ένας κίνδυνος, οπότε περιμένετε ένα χρόνο καθώς εργαζόμασταν για να χαρακτηρίσουμε τον Covid-19 ως ενδημικό… Και μόλις ολοκληρωνόταν, πολλά μέτρα και κανονισμοί θα χαλαρώσουν».

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.