Συνολικά αρνητική αντίδραση στη συνάντηση του κέντρου Covid-19 της Ταϊλάνδης, η πλειοψηφία των ιδιοκτητών επιχειρήσεων, οι τουρίστες θέλουν πολύ περαιτέρω και ταχύτερη χαλάρωση των περιορισμών

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη-

Μετά από μια σημαντική συνάντηση του Κέντρου για τη Διαχείριση της Κατάστασης Covid-19 στην Μπανγκόκ χθες, 18 Μαρτίου 2022, η συνολική αντίδραση στο διαδίκτυο και από τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ήταν στην καλύτερη περίπτωση χλιαρή και στη χειρότερη εντελώς αρνητική.

Δεν πρόκειται να αναφέρουμε λεπτομερώς τις αλλαγές που έγιναν και συζητήθηκαν χθες σε βάθος σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να ανακεφαλαιώσετε διαβάζοντας πρώτα τη χθεσινή μας κάλυψη.

https://thepattayanews.com/2022/03/18/thai-covid-center-holds-major-meeting-about-covid-19-restrictions-and-songkran-here-is-the-full-recap/

Η αντίδραση στις αλλαγές ήρθε από όλες τις πλευρές, αλλά με ελάχιστες εξαιρέσεις ήταν γενικά αρνητική.

Η Ομοσπονδία Ταϊλανδικών Βιομηχανιών (FTI) και το Εμπορικό Επιμελητήριο της Ταϊλάνδης δήλωσαν και οι δύο ότι οι αλλαγές δεν επαρκούν για να ενθαρρύνουν τον ευρύτερο ξένο τουρισμό και ταξίδια.

Ειδικότερα, η FTI δήλωσε αυτό το Σαββατοκύριακο ότι θα συνεχίσει να υποβάλλει αναφορές και να παροτρύνει την κυβέρνηση να εγκαταλείψει πλήρως το Ταϊλάνδη Pass και να προχωρήσει σε δοκιμή, αντικαθιστώντας το με μια απλή επαλήθευση εμβολίου. Δεν πιστεύουν ότι η απόρριψη μόνο του τεστ πριν από την άφιξη θα κάνει μεγάλη διαφορά και επισήμαναν έναν αυξανόμενο αριθμό χωρών με ελάχιστη έως καθόλου γραφειοκρατία, δοκιμές και περιορισμούς που απαιτούνται για επίσκεψη.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο της Ταϊλάνδης δήλωσε ότι τα βήματα έκαναν μια θετική κίνηση προς τα εμπρός, αλλά πολύ αργά και το τρέχον σχέδιο αντιμετώπισης του Covid19 ως ενδημικού σε τέσσερις μήνες θα βάλει την Ταϊλάνδη σημαντικά πίσω από άλλους τουριστικούς προορισμούς. Πρότειναν να προχωρήσει άμεσα το χρονοδιάγραμμα για την κατάργηση των περιορισμών και των κανονισμών σχετικά με τα ταξίδια και τις δοκιμές.

Η Ένωση Ξενοδόχων της Ταϊλάνδης προσχώρησε στην FTI δηλώνοντας ότι υποστήριξε την πλήρη και πλήρη κατάργηση του Thailand Pass and Test and Go το συντομότερο δυνατό για την αποκατάσταση της επιχείρησής τους και της οικονομίας.

Ο τουριστικός σύλλογος Khaosan Road δεν ήταν ευχαριστημένος με την απαγόρευση του πιτσιλίσματος νερού για τρίτη συνεχή χρονιά, κάτι που βλάπτει τους παγκοσμίου φήμης γιορτές του στο παρελθόν. Οι εορτασμοί μπορούν ακόμα να πραγματοποιηθούν, δήλωσε η κυβέρνηση, αλλά όχι αλκοόλ, νερό σε δημόσιους χώρους, πάρτι με αφρό, πούδρα ή άλλες «διασκεδαστικές» δραστηριότητες. Όπως δήλωσε ένας αναστατωμένος ιδιοκτήτης επιχείρησης στο διαδίκτυο, ήταν σαν Χριστούγεννα χωρίς δώρα. Εκπρόσωποι της ένωσης Khaosan Road σχεδιάζουν να υποβάλουν αναφορά στον Πρωθυπουργό προσωπικά με μια πρόταση να γίνει ο δρόμος ασφαλής περιοχή για πιτσίλισμα νερού με δοκιμές atk και ελέγχους εμβολίων και περιορισμούς του πλήθους.

Οι σύλλογοι νυχτερινής διασκέδασης και ψυχαγωγίας σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Πατάγια, απέρριψαν την απόφαση να συνεχιστεί η νυχτερινή ζωή και τα μπαρ νόμιμα κλειστά χωρίς καθορισμένη ημερομηνία έναρξης. Οι χώροι επιτρέπεται να λειτουργούν σε μια γκρίζα περιοχή ως εστιατόρια που έχουν μετατραπεί επί του παρόντος, αλλά αυτό φέρνει πολλούς κανόνες και κανονισμούς καθώς και μια πιθανότητα διεφθαρμένων αξιωματούχων και αρχών επιβολής του νόμου να αναζητούν δωροδοκίες.

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων της Πατάγια, όπως φαίνεται παρακάτω, προσπαθούν να κάνουν την πόλη μια δοκιμαστική νόμιμη ζώνη νυχτερινής ζωής και ορκίστηκαν να συνεχίσουν να αγωνίζονται για να το κάνουν.

https://thepattayanews.com/2022/03/19/pattaya-business-owners-relieved-after-receiving-a-written-reply-from-the-thai-parliament-regarding-still-legally-closed-entertainment-venues/

Τέλος, οι αντιδράσεις στα δικά μας κανάλια και ομάδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν γενικά αρνητικές, με μια πρόσφατη αντιεπιστημονική δημοσκόπηση με εκατοντάδες απαντήσεις που δείχνει ότι πάνω από το 90 τοις εκατό των αναγνωστών επιθυμούν την άμεση άρση όλων των περιορισμών και των εντολών. Το TPN σημειώνει, ωστόσο, αυτό ήταν από το κυρίως ξένο και αγγλικό κοινό μας και μπορεί να μην δείχνει τη γνώμη πολλών Ταϊλανδών.

Πράγματι, για να είμαστε δίκαιοι, η αντίδραση από τον κόσμο της Ταϊλάνδης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την πιθανή χαλάρωση της εντολής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους (άλλο ένα επώδυνο σημείο για τους ξένους τουρίστες) ήταν άκρως αρνητική, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να ανατρέψει τη σκέψη της κατάργησης της εντολής για δημόσιους χώρους όπως πάρκα και παραλίες. Δείτε παρακάτω για πληροφορίες σχετικά με αυτό.

https://thepattayanews.com/2022/03/18/analysis-critical-thai-social-media-reaction-to-proposal-to-amend-or-remove-outdoor-mask-mandate-shows-moving-to-treating-covid-as-endemic-in-thailand-will-not-be-simple/

Το Ταϊλανδικό Κέντρο για τη Διοίκηση της Κατάστασης Covid-19 έχει θέσει ένα σχέδιο τεσσάρων μηνών για να προχωρήσει στην αντιμετώπιση του Covid-19 ως ενδημικού και στην άρση των περισσότερων περιορισμών. Φαίνεται ότι γνωρίζουν καλά ότι ορισμένοι τομείς του πληθυσμού της Ταϊλάνδης εξακολουθούν να ανησυχούν βαθιά για την ασθένεια και να ανησυχούν για τις πολιτικές άρσης. Ταυτόχρονα, η αυξανόμενη πίεση από έναν απογοητευμένο επιχειρηματικό και τουριστικό τομέα θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω και ταχύτερες αλλαγές.

Θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε εδώ στο TPN.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/