Σπάνιος εξωτικός πίθηκος αλμπίνο εντοπίστηκε στην περιοχή Saensuk του Chonburi μετά από μακρά εξαφάνιση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Top News / Wisarn Sangjaroen

Saensuk, Chonburi

Ένας τοπικός ρεπόρτερ πήγε στον δρόμο Khao Sam Muk, στην υποπεριφέρεια Saensuk, στο Chonburi, αφού ειδοποιήθηκε από τον πωλητή τροφίμων μαϊμού ότι είχαν δει μια σπάνια εξωτική μαϊμού με λευκή γούνα σε ένα σημείο με θέα στο βουνό.

Μετά από αρκετή αναζήτηση, οι δημοσιογράφοι ανακάλυψαν τον πίθηκο σε ένα από τα σημεία με θέα στο βουνό. Όπως αναφέρθηκαν οι ντόπιοι, ο πίθηκος φαινόταν να έχει λευκό πρόσωπο και ουρά και ένα ελαφρώς καφέ σώμα που έμοιαζε με τον διάσημο μυστικιστικό πίθηκο στον κινέζικο μύθο, Sun Wukong (επίσης γνωστός ως «Ο βασιλιάς των πιθήκων») σύμφωνα με τον δημοσιογράφο.

Οι ντόπιοι στην περιοχή είπαν ότι θα έπρεπε να υπάρχουν μόνο δύο από αυτές τις μαϊμούδες και είναι συνήθως φιλικές και πολύ δυσεύρετες αφού ζουν ψηλά στο βουνό και θα κατεβαίνουν για να εκπλήξουν τους τουρίστες μια στο τόσο. Ωστόσο, ο καιρός πρέπει να ήταν πολύ ζεστός, κάτι που τους ώθησε να κατέβουν από το βουνό για να βρουν φαγητό εδώ κάτω, είπαν οι ντόπιοι.

Από την πλευρά του τουρίστα, θα ήθελαν να δουν και τον πίθηκο λόγω της φήμης και της σπανιότητάς του.

Σύμφωνα με τον επιστάτη του Khao Sam Muk Shrine, ο αλμπίνο πίθηκος θα είναι παρών γύρω από το καφενείο κοντά στο σημείο θέασης κάθε μέρα. Ο ίδιος έβλεπε μόνο ένα από αυτά και θα ήθελε να καλέσει όσους ενδιαφέρονται να επισκεφθούν το βουνό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Top News / Wisarn Sangjaroen

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.