Δεν αποδίδονται όλοι οι καθημερινοί θάνατοι σε λοιμώξεις Covid-19 που προκαλούνται κυρίως από τη μόλυνση, λέει το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Δημοσίευση σήμερα

Μπανγκόκ -

Το 10 έως 30 τοις εκατό των καθημερινών θανάτων που αποδίδονται στις μολύνσεις από τον Covid-19 δεν προκλήθηκαν από τη μόλυνση, παραδέχτηκε χθες, 10 Μαρτίου, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης.

Ο Δρ. Kiattiphum Wongrajit, Μόνιμος Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας, δήλωσε στο Associated Press ότι πρέπει να εφαρμοστεί ένας νέος τρόπος αναφοράς ημερήσιων θανάτων καθώς το υπουργείο διαπίστωσε ότι ορισμένοι από αυτούς δεν προκλήθηκαν κυρίως από τη μόλυνση Covid-19, με ανθρώπους να πεθαίνουν «με» τον Covid-19 αλλά όχι «από» τον ιό.

Δήλωσε ότι περίπου το 10 με 30 τοις εκατό των καταγεγραμμένων θανάτων από τον Covid-19 δεν προκλήθηκαν άμεσα από τον ιό. Τα θύματα βρέθηκαν θετικά, αλλά βρέθηκαν με ήπια συμπτώματα και ο θάνατός τους οφειλόταν σε άλλες παθήσεις ή προβλήματα υγείας. Ορισμένα κρούσματα Covid-19 εντοπίστηκαν μετά τον θάνατό τους και μερικά νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία λόγω συμπτωμάτων από τις χρόνιες ασθένειές τους και βρέθηκαν θετικά πριν νοσηλευτούν στα νοσοκομεία. Όταν αυτοί οι ασθενείς πέθαναν, αναφέρθηκε ότι πέθαιναν λόγω του ιού, στην πραγματικότητα δεν το έκαναν.

«Θα υπάρξει μια νέα προσαρμογή της αναφοράς θνησιμότητας κάνοντας διάκριση μεταξύ των νεκρών με πνευμονία, χωρίς πνευμονία και απροσδιόριστους θανάτους, αλλά με τη διευκρίνιση της πραγματικής αιτίας θανάτου», είπε ο Δρ. Kiattiphum.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Workpoint News

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul δήλωσε περαιτέρω ότι η καθημερινή έκθεση θα πρέπει να εξετάζει την ακριβή αιτία θανάτου και όχι «με» τον Covid-19. Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας συζητούσε τώρα έναν νέο τρόπο αναφοράς των καθημερινών θανάτων από τον Covid-19 εξετάζοντας τα κύρια συμπτώματα του ιού, όπως διασωλήνωση, πνευμονία, πνευμονικές λοιμώξεις κ.λπ. προτού ανακοινώσει επίσημα ότι ο Covid-19 ήταν ο αιτία θανάτου.

Και πρόσθεσε: «Εάν κάποιο θάνατο δεν προκλήθηκε από τον ιό, πρέπει να ταυτιστεί με την πραγματική αιτία θανάτου και να διαχωριστεί από τους θανάτους από τον κορωνοϊό για να μην μπερδευτεί το κοινό. Ο Μόνιμος Γραμματέας και ο Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ελέγχου Νοσημάτων συζητούσαν αυτό το θέμα και θα έβρισκαν λύση πολύ σύντομα».

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφή
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.