Η Ομοσπονδία Βιομηχανιών της Ταϊλάνδης καλεί την κυβέρνηση να ακυρώσει το πρόγραμμα «Test&Go» και να καθορίσει την τιμή των καυσίμων

Μπανγκόκ -

Η Ομοσπονδία Βιομηχανιών της Ταϊλάνδης (FTI) προέτρεψε την κυβέρνηση να ανακαλέσει το πρόγραμμα «Test&Go» για να βοηθήσει στην αναζωογόνηση της εγχώριας οικονομίας και να σταματήσει η αύξηση των τιμών των καυσίμων.

Ο πρόεδρος της FTI, Suphan Mongkolsuthee, αποκάλυψε χθες, 10 Μαρτίου, ότι ο Δείκτης Ταϊλανδικού Κλίματος Βιομηχανιών (TISI) για τον Φεβρουάριο μειώθηκε στο 86.7 από 88.0 τον Ιανουάριο, καθώς η εξάπλωση της παραλλαγής Omicron είχε οδηγήσει σε κυβερνητικούς περιορισμούς στον τουρισμό και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Οι ντόπιοι επιχειρηματίες είχαν επίσης αντιμετωπίσει την άνοδο της παραγωγής και τις υψηλές τιμές των συστατικών.

Ο πρόεδρος πρότεινε στην κυβέρνηση να επικεντρωθεί στην ενίσχυση της τουριστικής ατμόσφαιρας, αρχικά με τη διευκόλυνση του προγράμματος «Test&Go» για την είσοδο ξένων τουριστών και τη στήριξη της ανάκαμψης της οικονομίας της Ταϊλάνδης στο μέλλον.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα πρέπει να προσκομίσουν μόνο αποδείξεις εμβολιασμού κατά την είσοδό τους στη χώρα και η κυβέρνηση θα πρέπει να παρέχει ένα σύστημα παρακολούθησης για την παρακολούθηση των τουριστών καθ' όλη τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη χώρα, σύμφωνα με τις προτάσεις της FTI. Αυτό το σύστημα παρακολούθησης, ωστόσο, θα μπορούσε να επιτευχθεί απλώς με τρέχοντα μέτρα, όπως η Μετανάστευση, χρησιμοποιώντας το σύστημα διαβατηρίων τους έναντι των επιβαρύνσεων για έναν τουρίστα.

Suphan Mongkolsuthee

Ο σύλλογος ανέφερε επίσης τις απαραίτητες προετοιμασίες της δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Omicron όπως η αποθήκευση αρκετών φαρμάκων, η τακτοποίηση επαρκών νοσοκομειακών κλινών και νοσοκομείων για ασθενείς με σοβαρές παθήσεις, η βελτίωση του συστήματος απομόνωσης στο σπίτι κ.λπ.

Σχετικά με τη σημαντική άνοδο των τιμών της ενέργειας και του πετρελαίου, ο Suphan δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εκδώσει μέτρα για τον έλεγχο των τιμών, όπως να σταματήσει την αύξηση των τιμών των καυσίμων και του φυσικού αερίου και να διατηρήσει την τιμή του Μηχανισμού Αυτόματης Προσαρμογής Τιμολογίων (Ft), για να αποτρέψει την αύξηση του κόστος παραγωγής στους βιομηχανικούς τομείς.

Σύμφωνα με την έρευνα FTI μεταξύ 1,242 κατασκευαστών σε 45 βιομηχανίες τον Φεβρουάριο, περίπου το 75.2% εξ αυτών ανησυχούσε για το κόστος των καυσίμων, ακολουθούμενο από το 68.5% για την κατάσταση του Covid-19, το 56.8% για την εγχώρια οικονομία και το 52.3% για την παγκόσμια οικονομία. οικονομία.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.